22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Panduri obosiţi

Pandurii – Farul 0-1
Stadion
„Municipal“, spectatori: 4.000.
A marcat: Maxim ’67.
Pandurii: Guso – Mândrean, Rus, Chibulcutean, Djapka – Vasilache (’46, Voicu), Stângă, Orac (’72, Rusu), Iordache – L. Mihai, Stromajer (’61, Vintilescu). Antrenor: Eugen Neagoe.
Farul: Curcă – Farmache, Mala, Şchiopu, Maxim – Băcilă (’78, L. Florea), Pătraşcu, Todoran, Voiculeţ (’87, Larie) – Gerlem, Guriţă. Antrenor: Constantin Gache.
Cartonaşe galbene: Rus, L. Mihai / Voiculeţ, Pătraşcu, Todoran, Curcă.
Cartonaş roşu: Gerlem (’42).
Au arbitrat: T. Lajos – Fl. Păunescu, M. Rigo.

„Pandurii“ au întrerupt şirul victoriilor de pe teren propriu, fiind învinşi de Farul Constanţa, deşi au evoluat mai bine de o repriză în superioritate numerică. Gorjenii au intrat pe teren cu dorinţa de a continua parcursul fără greşeală din acest sezon, însă elevii lui Neagoe nu au arătat în primele minute că ar avea şi mijloace pentru a transpune intenţiile pe teren. Farul a condus ostilităţile şi, în minutul 13, Guriţă a fost aproape de gol. Gerlem a centrat pe jos, veteranul constănţenilor a reluat puternic din interiorul careului, dar Guso a salvat printr-un reflex extraordinar. „Pandurii“ au replicat palid, prin căpitanul Stângă, care ori nu a fost destul de hotărât (’24), ori imprecis (’28). Abia după o jumătate de oră, gazdele au dat semne că s-ar trezi din amorţeală. Vasilache a prins un şut bun şi Curcă a respins în faţă în picioarele lui Liviu Mihai, dar ex-constănţeanul nu a avut replică.
Dacă fotbal nu s-a prea văzut, durităţile, în schimb, s-au înmulţit. Totul a culminat cu eliminarea lui Gerlem, care l-a luat la pumni pe Djapka sub ochii asistentei Monica Rigo. După ce a văzut „roşu“ în faţa ochilor, Gerlem a fost convins cu greu să părăsească terenul, fiind nevoie de intervenţia colegilor şi a antrenorului Gache. Farul a avut apoi o nouă şansă de gol, Maxim zguduind transversala porţii lui Guso. Cu un om în plus, oltenii au dominat finalul primei părţi, însă fundaşii Rus şi Mândrean au fost neinspiraţi în faţa porţii lui Curcă.

A greşit şi Guso

Cu gândul la golul izbăvitor, „pandurii“ s-au aruncat în atac, dar s-au lovit de blocul defensiv al constănţenilor, care i-au aşteptat cu tot efectivul în faţa careului lui Curcă. Doar Guriţă a fost lăsat în avanposturi să hărţuiască apărarea echipei lui Neagoe. Contrar cursului jocului, „rechinii“ au muşcat în minutul 67, cu largul concurs al lui Guso. Maxim a şutat din lovitură liberă lateral dreapta, iar bosniacul a respins mingea în propria poartă. Criza de idei din jocul gazdelor nu a fost rezolvată prin intrarea lui Rusu ca închizător, Neagoe încercând aceeaşi soluţie „revitalizantă“ şi în eşecul de la Piatra Neamţ. Totuşi, tribunele au vibrat la ocazia lui Vintilescu din minutul 72, când atacantul oltean a reluat în bară din apropierea porţii. Zbaterile gorjenilor au fost în zadar, Pandurii bifând prima înfrângere de pe teren propriu din acest sezon. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS