22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii vor să fie lei

Oltenii vor să fie lei

FC Vaslui – Universitatea
Stadion „Municipal“ – Vaslui, duminică, ora 17.00 (Telesport).
Formaţii probabile:
FC Vaslui: Hăisan – Moraru, Buhuş, Mardare, Bălace – M. Matei, Sabou, D. Munteanu, Gheorghiu – Ljubinkovici, Temwanjira. Antrenor: Dorinel Munteanu.
Universitatea: Bornescu – Ciucă, D. Stoica, Mitchell – Dănănae, Săceanu, Prepeliţă, Rose – Baird, Tănasă, Wobay. Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Va arbitra: Ovidiu Haţegan (Arad).

După şase înfrângeri consecutive, Ştiinţa are obligaţia de a se redresa, iar primul prilej este meciul de mâine de la Vaslui.

Craiova este în stare de şoc. Finanţatorul şi managerul general nu găsesc soluţii salvatoare pentru ieşirea din criză, Universitatea confruntându-se cu o situaţie mai mult decât critică. Dacă memoria nu ne înşală, doar în turul primului campionat din Divizia A, 1964/1965, şi în ediţia ruşinoasă 2004/2005 Ştiinţa s-a aflat în corzi precum acum. Sfaturile, ideile unora şi ale altora nu au nici un efect, iar băieţii sunt dezorientaţi. Paradoxal, dar tocmai în această perioadă de „comă“ a Ştiinţei, cum a caracterizat-o (?!) ziarul patronului echipei, ies la iveală multe dedesubturi din anturajul clubului.

Mititelu: „Jucătorii sunt cocoşaţi psihic“

Combinata olteano-australiană joacă mâine iarăşi cu sabia deasupra capului, aşa cum fotbaliştii şi vremelnicii antrenori s-au familiarizat în ultimele etape. „Nu avem voie să pierdem la Vaslui“, a afirmat finanţatorul oltenilor, recunoscând că jucătorii Ştiinţei sunt „cocoşaţi psihic“. Toată lumea din anturajul echipei oferă sfaturi, în timp ce oficialii clubului au trimis în aceste zile săgeţi spre Porumboiu, acuzându-l pe sponsorul vasluian de vrute şi nevrute şi inflamând atmosfera meciului de mâine. Aceştia au mers şi mai departe, susţinând, că în cazul unor erori ale arbitrilor în defavoarea Craiovei, ar putea retrage echipa de pe teren! Prin 2001, s-a mai întâmplat un asemenea caz, Copos ordonând retragerea Rapidului de pe teren într-un meci la Braşov. De suferit a suferit tot Rapidul, giuleştenii fiind depunctaţi. Ameninţările Craiovei i-au pus în gardă pe Porumboiu, pe cei patru arbitri şi observatori şi ar fi posibil ca mâine să vedem un meci corect din punct de vedere al arbitrajului. Chiar dacă această presiune, creată de la Craiova asupra meciului de la Vaslui, ar putea avea unele efecte şi asupra noastră, a fost gândită destul de bine de oficialii olteni. De când fostul arbitru FIFA Porumboiu a ajuns un potent om de afaceri în zona Moldovei şi sponsorul principal al FC Vaslui, el a pus o mare presiune pe arbitri şi chiar observatori la meciurile de acasă ale echipei pe care o finanţează, mulţi cavaleri ai fluierului mergând cu mari emoţii la Vaslui…

Munteanu: Oltenii îşi joacă ultimele şanse

Dacă ar fi să ne luăm după poziţia din clasament a celor două echipe, gazdele par a fi favorite, dar un meci pleacă de la 0-0, cu şanse egale pentru ambele combatante. Antrenorul-jucător Dorinel Munteanu recunoaşte dificultatea întâlnirii de la Vaslui: „Oltenii vin după şase înfrângeri şi îşi vor juca ultimele şanse pentru a se redresa. Tocmai de aceea i-am avertizat pe elevii mei că ne aşteaptă o partidă foarte grea…“.
Universitatea s-a „ozonificat“ câteva zile la Braşov, astăzi va ajunge la Iaşi, înnoptând la „Unirea“, iar mâine va face deplasarea la Vaslui. Antrenorul interimar Daniel Mogoşanu nu-l poate folosi pe Fl. Costea, suspendat, iar Dorel Stoica este incert. Ar putea reveni Dănănae, care şi-a ispăşit suspendarea şi, după toate probabilităţile, Andrei Ionescu, apt de joc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

52 COMENTARII