16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLecţie de fotbal de la tunari

Lecţie de fotbal de la tunari

Derbiul Grupei H a Ligii Campionilor, din care face parte şi Steaua, s-a disputat la Londra, între Arsenal şi FC Sevilla. Londonezii lui Arsene Wenger au impresionat, adjudecându-şi victoria cu un categoric 3-0, în faţa câştigătoarei ultimelor două ediţii ale Cupei UEFA.
Sevilla a început în defensivă meciul şi a încercat să se apere de atacurile în valuri ale „tunarilor“. Van Persie l-a pus la grea încercare pe portarul Palop după ce l-a depăşit uşor pe Christian Poulsen, iar Mathieu Flamini a şutat şi el la firul ierbii, goal-keeper-ul fiind la post. Palop nu a mai putut face nimic în minutul 27, când Fabregas a şutat în forţă de la 25 de metri, iar mingea a fost deviată uşor în poartă de Julien Escude. Golul, în loc să-i trezească pe spanioli, a alimentat şi mai mult apetitul ofensiv al gazdelor, care au mai ratat o mare şansă de gol prin Adebayor, după ce Kolo Toure a prelungit cu capul centrarea lui Tomas Rosicky. Singurul jucător al Sevillei care a reuşit să pună în pericol poarta lui Arsenal a fost masivul Frederic Kanoute, acesta încercând de două ori vigilenţa portarului Manuel Almunia.

Încă două goluri în partea secundă

La pauză, antrenorul Sevillei, Juande Ramos, l-a introdus pe rusul Aleksandr Kerzhakov în locul lui Luis Fabiano, iar Arsene Wenger a replicat scoţându-l pe Rosicky, în locul căruia a intrat Abou Diaby. Arsenal a continuat să atace şi în repriza a doua, iar insistenţa englezilor în ofensivă a dat roade în minutul 59, când Fabregas a executat o lovitură liberă, iar Van Persie a deviat mingea în poartă. Kerzhakov a avut apoi şansa să reducă din diferenţa de pe tabelă. Juande Ramos şi-a jucat ultima carte introducându-i pe Renato şi Seydou Keita, dar jocul nu s-a schimbat cu nimic, tot gazdele fiind la un pas să înscrie, prin Adebayor şi Van Persie, după două centrări bune ale fundaşului dreapta Bacary Sagna. Arsenal a reuşit să mai marcheze o dată, în minutul 90+2, prin Eduardo, după ce balonul a circulat mai întâi pe la Aleksandr Hleb şi Fabregas.
Arsenal va avea, aşadar, un moral foarte bun la următorul meci, cu Steaua, programat pe 2 octombrie la Bucureşti. Tot atunci, Sevilla va întâlni pe teren propriu formaţia cehă Slavia Praga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS