22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStîngă şi Săndoi au fost la şcoală

Stîngă şi Săndoi au fost la şcoală

Foştii internaţionali au inaugurat ieri noua sală de sport a Şcolii nr. 32 din Craiova.

Ovidiu Stîngă, antrenorul Universităţii Craiova, şi Emil Săndoi, selecţionerul naţionalei de tineret, au participat ieri, în calitate de invitaţi de onoare, la inaugurarea noii săli de sport a Şcolii nr. 32 din Craioviţa Nouă. De asemenea, la festivitate au participat primarul Craiovei, Antonie Solomon, şi Nicolae Cojocaru, inspector de educaţie fizică şi sport în cadrul ISJ Dolj. Cei patru au tăiat panglica în aplauzele asistenţei. „Această sală reprezintă mult pentru cartierul Craioviţa, dar şi pentru şcoala noastră, care a dat de-a lungul timpului mulţi sportivi de excepţie. Ovidiu Stîngă, Mircea Ilie, Claudiu Răducanu şi Ionel Luţă, la fotbal, Cristina Grosu şi Cristian Jacotă, la atletism, Diana Turea şi Roxana Gatzel, la handbal, sunt sportivi care au învăţat la Şcoala 32“, a spus Dumitru Turcu, profesor de educaţie fizică. Acesta a povestit cum l-a selecţionat pe Ovidiu Stîngă în echipa de handbal a şcolii. „Ovidiu era polisportiv. Cu clasa lui am câştigat campionatul judeţean de handbal, el jucând titular pe postul de pivot. Apoi am obţinut calificarea pe ţară la campionatul naţional şcolar de atletism, la tetratlon. În clasa a opta venea la antrenament la handbal, dar mai avea un echipament la el. Pleca apoi la fotbal. Am văzut că îi place mai mult fotbalul şi ştiam că aici poate să aibă mai multe satisfacţii, aşa că i-am zis să se dedice fotbalului“, a dezvăluit Turcu.

Solomon, vânat pentru autografe

Imediat după tăierea panglicii, oaspeţii au intrat în sala de sport, acolo unde s-a desfăşurat ad-hoc un concurs de aruncat cu mingea la coşul de baschet. Primul care a intrat în concurs a fost primarul Antonie Solomon. Acesta a avut nevoie de şase încercări pentru a marca, iar la final a recunoscut: „Mai greu cu aruncatul mingii la coş, pentru că nu am mai făcut de mult antrenament“. Au urmat Ovidiu Stîngă şi Emil Săndoi, însă după două-trei încercări nereuşite aceştia au abandonat. Au urmat o şedinţă foto şi o serie de autografe, culmea, cel mai căutat fiind primarul Solomon. „Copiii din ziua de azi nu mai vor să se facă fotbalişti. Vor toţi să fie primari“, a găsit, rapid, Solomon o explicaţie.

Echipament de la Stîngă

Cu această ocazie, Ovidiu Stîngă a donat Şcolii nr. 32 din Craioviţa unul dintre echipamentele în care a jucat la Campionatul European din 1996, din Anglia. „Sunt emoţionat şi în acelaşi timp mândru că am revenit la şcoala care m-a format“, a declarat Ovidiu Stîngă, care s-a grăbit să-i prindă pe alb-albaştri, plecaţi ieri-dimineaţă spre Braşov. La rândul său, Emil Săndoi a spus: „Mi-aş dori ca în această sală să se şlefuiască alţi sportivi valoroşi şi chiar să iasă un nou Ovidiu Stîngă“. Acesta nu a ocolit nici subiectul Universitatea, vorbind despre neconvocarea lui Andrei Ionescu şi Valerian Gîrlă la echipa de tineret. „Ionescu a fost suspendat, iar Gîrlă a avut probleme din cauza unor accidentări. Dacă vor reveni şi vor juca bine la echipa lor de club, cu siguranţă vor fi chemaţi la lot“, a precizat Săndoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU