20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Nevoia de oxigen

Dărâmaţi psihic după ultimele rezultate, elevii lui Stîngă au luat drumul muntelui, unde speră ca aerul tare să-i trezească la realitate.

Ultimul eşec al Universităţii a tulburat şi mai mult apele în Bănie. Cu şase înfrângeri consecutive, alb-albaştrii au ajuns pe ultimul loc în clasament, iar prestaţia lor este departe de a fi dătătoare de speranţe. Stîngă şi-a criticat dur elevii după meciul cu UTA şi s-a plâns că nu ştie ce să le mai facă pentru a-i trezi la realitate, finanţatorul a dat vina pe pregătirea de vară, iar Balaci pe lipsa de ambiţie a jucătorilor, cu toţii fiind însă de acord că, în ritmul acesta, Ştiinţa se îndreaptă spre un nou dezastru. Suporterii nu mai tolerează nici ei indolenţa de care dau dovadă unii jucători, iar pentru ca spiritele să nu se încingă conducerea a decis ca echipa să se pregătească în această săptămână la Braşov, departe de tensiunile din Craiova. Oltenii au părăsit de ieri Bănia, urmând ca până vineri, când se va pleca spre Vaslui, să se antreneze la poalele Tâmpei. 
Ovidiu Stîngă speră ca aerul tare de munte să-i aducă pe jucători cu picioarele pe pământ, de evoluţiile viitoare depinzând şi soarta sa ca antrenor. Patronul Ştiinţei a vorbit în aceste zile de nevoia unui nou şoc la echipă şi nu ar fi exclus ca el să se producă în etapele viitoare, în cazul în care jocul alb-albaştrilor nu se va îmbunătăţi şi nu vor apărea rezultatele. Prima ocazie va fi duminică, la Vaslui, în faţa revelaţiei începutului de sezon, Ciucă şi compania având nevoie ca de aer de un rezultat pozitiv. La Vaslui nu va putea juca Florin Costea, suspendat după ce a acumulat patru cartonaşe galbene, dar vor reveni Dănănae şi Andrei Ionescu, ultimului clubul urmând să-i ridice suspendarea.

Stîngă, constrâns de rezultate

Trei eşecuri ar fi prea mult pentru Ovidiu Stîngă, cu toate că „Olandezului“ i s-a acordat încredere totală până în iarnă, finanţatorul urmând să ia în calcul numirea unui nou tehnician. Variantele au rămas cam tot cele vehiculate de conducere înainte de instalarea lui Stîngă (Napoli, Landi, Matzourakis), Mititelu dorind în continuare „un antrenor străin cu nume“, pe lista sa apărând şi Erwin Koeman sau Eric Gerets.   
Până la o nouă directivă, Stîngă are misiunea de a-şi remonta psihic jucătorii. „Nu ne-am deplasat la Braşov pentru a face pregătire centralizată. Suntem în plin campionat, vom efectua programul normal săptămânal. Vrem însă să-i scoatem pe jucători din atmosfera tensionată care este în Craiova şi sperăm într-o remontare psihică. Probabil aici este principala problemă a echipei“, a declarat ieri, pentru NewsIn, antrenorul Ştiinţei.
Oltenii s-au cazat la hotelul Aro, din delegaţia Universităţii făcând parte 21 de jucători: Bornescu, Bănică, Ciucă, Dilevski, Mitchell, Rose, Prepeliţă, D. Stoica, Wobay, Baird, Costea I, Tănasă, Săceanu, Velcovici, Luţu, Stoianof, Dina, Gărgălie, Dănănae, Curteanu şi Andrei Ionescu.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII