9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu începe cu scoţienii

Lucescu începe cu scoţienii

Şahtior Doneţk, echipa antrenată de Mircea Lucescu, debutează astăzi, pe teren propriu, în ediţia 2007/2008 a Ligii Campionilor, primul adversar al „minerilor“ din Grupa D fiind Celtic Glasgow. Cu siguranţă, cele două echipe îşi doresc să nu se repete ceea ce s-a întâmplat în urmă cu trei sezoane, când s-au mai întâlnit într-o dublă manşă, tot în această fază a competiţiei, dar nu au reuşit să treacă de grupe. Milan, deţinătoarea trofeului, este favorită şi, având în vedere că altă formaţie puternică a fost repartizată în Grupa D, Benfica Lisabona, echipa lui Lucescu şi-ar compromite serios şansele de a ocupa unul dintre primele două locuri în cazul unui eşec.
Celtic, câştigătoarea Cupei Campionilor în 1967, va face tot posibilul să-şi îmbunătăţească performanţa de anul trecut, când, la a patra tentativă, a reuşit să se califice în optimi. Şahtiorul lui Lucescu a ajuns în grupe după două meciuri de foc cu austriecii de la Salzburg, pe care i-a învins cu 3-1 în retur, în condiţiile în care pierduse prima manşă cu 1-0. La fel de greu s-a calificat şi Celtic, după ce a eliminat la penaltiuri pe Spartak Moscova.
Când cele două echipe s-au mai întâlnit la Doneţk, în sezonul 2004/2005, ucrainenii s-au impus categoric, cu 3-0, golurile fiind marcate de Matuzalem (2) şi Brandao. În retur, Celtic a câştigat cu 1-0. De fapt, scoţienii, de câte ori au jucat în grupele Ligii Campionilor, s-au dovedit adversari redutabili în special la Glasgow şi au strâns puţine puncte de pe terenuri străine. Celtic a pierdut practic 12 dintre cele 13 meciuri disputate în deplasare în Champions League.
În sezonul trecut, Şahtior a pierdut mai puţine meciuri decât Celtic în faza grupelor (doar două, în deplasare), dar nu a câştigat decât unul (1-0 cu Roma pe teren propriu), fapt care a condus la clasarea echipei pe locul al treilea. Şahtior a „retrogradat“ apoi în Cupa UEFA, unde a fost eliminată în optimi de FC Sevilla, care avea să câştige trofeul. În Grupa D, se mai dispută, în această seară, meciul AC Milan – Benfica Lisabona.

Liga Campionilor

Astăzi: Grupa A: Olympique Marseille – Beşiktaş Istanbul, FC Porto – FC Liverpool; Grupa B: Chelsea – Rosenborg; Schalke 04 – FC Valencia; Grupa C: Real Madrid – Werder Bremen; Olympiakos – Lazio; Grupa D: AC Milan – Benfica; Şahtior – Celtic.
Mâine: Grupa E: Glasgow Rangers – VfB Stuttgart; FC Barcelona – Olympique Lyon; Grupa F: AS Roma – Dinamo Kiev; Sporting Lisabona – Manchester United; Grupa G: PSV Eindhoven – ŢSKA Moscova; Fenerbahce Istanbul – Internazionale Milano; Grupa H: Arsenal Londra – FC Sevilla; Slavia Praga – Steaua Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS