23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBriliantul nu a mai strălucit

Briliantul nu a mai strălucit

După ce în primele două etape din Serie A a fost cel mai bun jucător al Fiorentinei, Mutu nu s-a regăsit la meciul cu Atalanta. Presa italiană şi antrenorul Prandelli i-au găsit însă scuze.

Adrian Mutu nu a repetat evoluţia bună din primele două etape din Serie A şi a fost şters în partida jucată pe teren propriu de Fiorentina cu Atalanta Bergamo, din runda a treia. Fiorentina nici nu a reuşit să câştige, partida de pe „Artemio Franchi“ încheindu-se la egalitate, 2-2. Mutu nu a apucat finalul partidei în teren, fiind înlocuit de Cesare Prandelli, în minutul 59, cu Christian Vieri, spre surprinderea tuturor. Tehnicianul a explicat însă după meci de ce l-a schimbat pe român. „Mutu a jucat două meciuri grele la naţională în ultimele şapte zile şi s-a şi accidentat uşor. Nu puteam risca“, a spus Prandelli despre „Briliant“, care, la ieşirea de pe teren, a fost aplaudat de întreg stadionul şi aclamat de fani cu de acum celebrul cântec „Il Fenomeno“. În momentul în care Mutu s-a dus la cabine, tabela arăta 1-1, pentru gazde punctând Rivalta (’24, autogol), iar pentru bergamasci Doni (’51). Tocmai înlocuitorul lui Mutu, „Bobo“ Vieri, ajuns la 34 de ani, a găsit drumul spre golul de 2-1. Cu patru minute înainte de final, Zampagna a restabilit egalitatea. Oaspeţii au evoluat cu un jucător în minus din minutul 48, când Carrozzieri a primit roşu.

Note de 5,5 şi 6

Presa italiană, obişnuită după fiecare meci să-l laude pe Mutu cu adjective dintre cele mai frumoase, s-a văzut nevoită de data aceasta, parcă şi cu părere de rău, să descrie altfel prestaţia românului. Mai mult, unii jurnalişti i-au căutat şi scuze. „Terenul a fost într-o stare foarte proastă şi nu l-a ajutat pe Mutu, care nu a putut să-şi facă jocul obişnuit“, a scris agenţia Datasport despre internaţionalul român, pe care l-a notat cu 5,5. „Şi-a făcut câteva dintre numerele obişnuite la faza primului gol, dar a avut şi momente în care a lipsit din joc. Lovit dur la gleznă, Mutu a fost schimbat spre surprinderea tuturor, inclusiv a sa“, a scris site-ul violanews.it, care i-a acordat decarului Fiorentinei nota 6. Cel mai bun jucător de pe teren a fost considerat Vieri, care a adus un plus de prospeţime şi forţă în atacul gazdelor. Mutu rămâne cu două goluri la activ în actuala ediţie a campionatului, marcate în primele două runde, cu Empoli (3-1) şi Milan (1-1). Fiorentina are cinci puncte şi se situează în clasament pe poziţia a şasea, la egalitate cu adversara ei de duminică, Atalanta.

Juventus, învinsă la Torino

Cea mai mare surpriză din etapa a treia a campionatului s-a consemnat pe „Stadio Olimpico“ din Torino, acolo unde Juventus a fost învinsă cu scorul de 1-0 de Udinese. Golul oaspeţilor a fost marcat de Di Natale (’47), care a trăit o săptămână de vis, el semnând miercuri şi ambele reuşite ale Italiei în meciul cu Ucraina (2-1). Del Piero, de la Juventus, a fost la un pas de egalare în ultimul minut, dar a trimis mingea în transversală. Cu şase puncte după trei etape, „Juve“ ocupă poziţia a doua în clasament. Înaintea torinezilor se situează campioana en-titre, Inter Milano, care a învins cu 2-0 pe Catania (Crespo ’15, Cesar ’79). La gazde, Chivu nu a jucat, fiind accidentat, căpitanul României urmând să revină peste aproximativ o lună.
Lideră în Italia este AS Roma, cu nouă puncte din tot atâtea posibile şi cu un golaveraj remarcabil, 7-0. Ultima victimă a „giallo-rossilor“ a fost Reggina, pe care gruparea din capitala Italiei a învins-o chiar pe terenul ei, cu 2-0, graţie reuşitelor lui Juan (’50) şi Totti (’85).

Serie A 

Rezultatele înregistrate în etapa a 3-a a campionatului Italiei: Siena – Milan 1-1, Lazio – Empoli 0-0, Juventus – Udinese 0-1, Inter – Catania 2-0, Reggina – Roma 0-2, Fiorentina – Atalanta 2-2, Palermo – Torino 1-1, Genoa – Livorno 1-1, Parma – Cagliari 1-1, Napoli – Sampdoria 2-0.
Clasament: 1. AS Roma 9 puncte; 2. Inter 7; 3. Juventus 6; 4. Napoli 6; 5. AC Milan 5; 6. Fiorentina 5; 7. Atalanta 5; 8. Cagliari 4; 9. Palermo 4; 10. Sampdoria 4; 11. Udinese 4; 12. Lazio 3; 13. Torino 3; 14. Catania 2; 15. Parma 2; 16. Reggina 2; 17. Genoa 2; 18. Empoli 1; 19. Siena 1; 20. Livorno 1.
Etapa viitoare: Udinese – Reggina; Milan – Parma; Roma – Juventus; Empoli – Napoli; Catania – Fiorentina; Atalanta – Lazio; Cagliari – Palermo; Torino – Siena; Sampdoria – Genoa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU