36.5 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSlavia, primul obstacol

Slavia, primul obstacol

Liga Campionilor are şi în acest sezon o reprezentantă din prima divizie românească. Steaua va juca meciul de debut în Cehia, cu Slavia Praga.

Pentru a doua oară consecutiv, România va avea o reprezentantă în faza grupelor Ligii Campionilor, Steaua Bucureşti reuşind, ca şi în sezonul 2006/2007, să-şi facă loc la „masa bogaţilor“. La fel cum s-a întâmplat în ediţia trecută, primul adversar al echipei bucureştene va fi şi cel mai accesibil din grupă, de data aceasta fiind vorba de Slavia Praga.
După ce, timp de cinci ani la rând, cehii au fost eliminaţi în tururile preliminare, în acest sezon, jucătorii Slaviei au reuşit ceea ce şi-au propus şi au ajuns în grupe. Cele două formaţii s-au mai întâlnit relativ recent, în turul al treilea al Cupei UEFA, ediţia 1999/2000. Gruparea din Praga a zdrobit atunci echipa din Ghencea în meciul tur, impunându-se cu 4-1. Manşa a doua, disputată la Bucureşti, s-a terminat la egalitate, 1-1. Steaua are însă amintiri plăcute legate de meciurile jucate împotriva concitadinei Slaviei, Sparta Praga, pe care a reuşit să o învingă în 1988 cu 5-1 chiar în Cehia, în primul tur al Cupei Campionilor, acesta fiind cel mai clar succes european înregistrat de bucureşteni în istoria lor pe teren străin.

A cincea participare în faza grupelor

Ocupanta locului al doilea din campionatul trecut al Ligii I a ajuns la a cincea participare în faza grupelor, Steaua fiind totodată singura echipă din România care a reuşit performanţa de a trece de tururile preliminarii. Cu toate acestea, în precedentele experienţe (1994/1995, 1995/1996, 1996/1997 şi 2006/2007) nu a reuşit niciodată să ajungă în optimi. La fel s-a întâmplat şi anul trecut, când s-a clasat pe locul al treilea într-o grupă cu Lyon, Real Madrid şi Dinamo Kiev, ajungând în cele din urmă în Cupa UEFA, unde a fost eliminată de FC Sevilla (scor general 3-0).
În 24 de meciuri disputate în faza grupelor, echipa antrenată în prezent de Gică Hagi a obţinut numai patru victorii, ultima dintre ele fiind înregistrată în toamna lui 2006 (4-1 la Kiev, cu Dinamo).
Partida de la Praga se va juca miercuri, de la ora 21.45, şi va fi transmisă în direct de Pro TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS