16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTadici e mulţumit de jocul Oltchimului

Tadici e mulţumit de jocul Oltchimului

Campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, este lideră incontestabilă a Ligii Naţionale după patru etape din noul sezon, cu maximum de puncte, cele mai puţine goluri primite (90) şi cele mai multe marcate (140). După succesul categoric de la Brăila, scor 34-21, antrenorul Gheorghe Tadici a spus că este mulţumit din toate punctele de vedere şi că principala problemă cu care se va confrunta va fi oboseala. „Jucăm două meciuri în cinci zile (mâine cu Cetate Deva, la Vâlcea, şi marţi la Galaţi) şi avem de făcut şi o deplasare de 800 de kilometri. Va fi greu pentru fete, le înţeleg că mai acuză stări de oboseală. La Brăila au jucat aşa cum am dorit şi au dovedit determinarea pe care le-o cer mereu. Mă bucur că au revenit Steluţa Luca şi Ramona Maier, două dintre cele 14 profesioniste din handbalul feminin românesc. Steluţa a jucat o repriză, Ramona o repriză şi jumătate, fără să acuze dureri nici în timpul partidei, nici după meci. Pe Valentina Ardean Elisei o vom mai menaja în disputa cu Cetate Deva, dar va intra şi ea la Galaţi şi sper să fie măcar la 90 la sută din capacitate în timpul celor două partide din Supercupa Europei. Şi ea este o jucătoare profesionistă şi avem mare nevoie de serviciile sale“, a spus Tadici.

Amariei nu este în dizgraţia selecţionerului

Tehnicianul vâlcencelor şi totodată selecţionerul echipei feminine a României, Gheorghe Tadici, a afirmat că nu a renunţat la ideea de a conta la naţională pe serviciile interului Carmen Amariei Lungu, dar că aşteaptă să îşi clarifice situaţia. „Amariei e în lotul lărgit. Sunt acuzat că nu o doresc la lot. Nu este adevărat. Federaţia Internaţională de Handbal ne-a cerut numele a 26 de jucătoare pentru Campionatul Mondial din Franţa. Printre ele este şi Carmen, dovadă că nu am resentimente faţă de ea. Aştept însă să joace, să fie în formă, pentru că în Franţa vor merge numai 15-16 jucătoare şi eu duc la mondiale handbaliste în formă, nu jucătoare cu nume“, a punctat Tadici.
Iată rezultatele etapei a patra: Tomis Constanţa – Astral Buzău 29-19, Dunărea Brăila – Oltchim Râmnicu Vâlcea 21-34, Cetate Deva – CSM Sfântu Gheorghe 35-25, Oţelul Galaţi – HC Baia Mare 28-18, Rapid Bucureşti – Urban Braşov 25-33, Jolidon Cluj – HC Zalău 31-26, HCM Roman a stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS