25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPanzerele promit să se răzbune pe români

Panzerele promit să se răzbune pe români

Deşi este doar un meci amical, confruntarea de la Köln are o încărcătură aparte, ultimul duel dintre cele două reprezentative încheindu-se cu victoria tricolorilor, cu 5-1.

Reprezentativa României va susţine astăzi, pe stadionul „Rhein Energie“ din Köln, un meci amical în compania naţionalei Germaniei.
Naţionala tricoloră a tratat întotdeauna cu seriozitate disputele cu Germania, pierzând ultima dată în faţa reprezentativei „panzerelor“ pe 17 iunie 1984, la Campionatul European din Franţa. România este neînvinsă în ultimele trei partide disputate contra reprezentativei conduse în prezent de Joachim Low.
România a întâlnit Germania de 12 ori, ultima înfrângere suferită în faţa triplei campioane mondiale înregistrându-se în urmă cu 23 de ani, la turneul final al Euro 84, scor 1-2. Ultimul meci disputat pe teritoriu german între cele două echipe a fost consemnat în urmă cu 37 de ani, la Stuttgart, când cele două echipe au încheiat la egalitate, 1-1.
Pe 28 aprilie 2004, pe stadionul „Giuleşti“, în ultimul meci disputat între cele două reprezentative, România a învins Germania cu 5-1 (Pleşan ’21, Raţ ’23, Dănciulescu ’35, ’43, Caramarin ’85 / Lahm ’88). Conform presei germane, „panzerele“ lui Low pregătesc răzbunarea pentru acea umilitoare înfrângere.

Piţurcă: „Jucăm pentru glorie“

Victor Piţurcă a spus că este convins că elevii săi vor fi foarte motivaţi astăzi, jucând pentru gloria lor. „Când joci contra Germaniei trebuie să fii motivat. Este una dintre cele mai puternice din lume. Băieţii joacă, în primul rând, pentru gloria lor“, a spus Piţurcă.
Selecţionerul l-a convocat luni pe portarul echipei Poli Ştiinţa Timişoara, Marius Popa, în locul lui Bogdan Lobonţ, care a acuzat o accidentare după partida cu Belarus. Goal-keeper-ul echipei Dinamo a fost diagnosticat cu miozită edematoasă în stadiu prelezional la cvadricepsul drept, după ce a acuzat o serie de probleme medicale la pauza meciului Belarus – România, scor 1-3, disputat sâmbătă, în Grupa G a preliminariilor Campionatului European din 2008.
Pe lista indisponibililor lui Piţurcă mai sunt Contra, Roşu şi Cociş. Va reveni însă în echipă Ciprian Marica, absent la partida cu Belarus din cauza unei răceli puternice.

Low: „Suntem concentraţi“

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, nu se teme că atmosfera la meciul amical cu România nu va fi la fel de frumoasă ca la un meci oficial.
„Întotdeauna există concentrare la jucători când vine vorba de un meci internaţional, fie el şi amical. Publicul din Köln va contribui cu siguranţă la crearea unui entuziasm la acest meci“, a spus antrenorul german.
Low l-a convocat pe mijlocaşul ofensiv Bernd Schneider, suspendat la meciul de sâmbătă cu Ţara Galilor, pentru partida cu naţionala României. În schimb, Mario Gomez, atacantul echipei VfB Stuttgart şi cel mai bun jucător din campionatul Germaniei, care suferă de gripă, va fi indisponibil pentru meciul cu echipa antrenată de Victor Piţurcă. Schneider va încerca să suplinească, prin experienţa sa, absenţa jucătorilor Michael Ballack, Torsten Frings şi Tim Borowski, accidentaţi. Jucătorul echipei Bayer Leverkusen ar putea primi chiar şi banderola de căpitan.
Staff-ul tehnic al echipei germane a precizat că participarea lui Christian Pander este incertă, întrucât fundaşul formaţiei Schalke 04 a suferit o accidentare la coapsa stângă în cursul meciului de sâmbătă de la Cardiff. De asemenea, portarul Jens Lehmann, nerefăcut după o accidentare, va fi menajat, la fel ca şi fundaşul central Per Mertesacker (Borussia Dortmund). 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS