30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, în finală

România, în finală

Echipa feminină de gimnastică a României a reuşit ieri calificarea în finala pe echipe la Campionatul Mondial de la Stuttgart, ocupând locul trei în concurs, cu un total de 239,875 puncte. Pe primul loc s-a situat echipa Statelor Unite, cu un punctaj de 245,025, iar pe doi – China, care a adunat un total de 241,175, pe lângă primele trei clasate calificându-se în finală şi Rusia, Italia, Marea Britanie, Franţa şi Brazilia. Cele 12 echipe calificate la Jocurile Olimpice de la Beijing sunt: Statele Unite, China, România, Rusia, Italia, Marea Britanie, Franţa, Brazilia, Ucraina, Germania, Australia şi Japonia.
La individual-compus, gimnasta Steliana Nistor s-a calificat în ultimul act, după ce a izbutit cel mai mare punctaj, 61,600, fiind urmată în clasament de două sportive din Statele Unite, Anastasia Liukin, cu 61,525, şi Shawn Johnson, cu 61,200. Altă gimnastă calificată în ultima fază la individual-compus este Sandra Izbaşa, care a ocupat locul şapte, cu un punctaj de 60,350.
Steliana Nistor şi-a făcut datoria

În finalele pe aparate, ţara noastră va fi reprezentată la paralele, bârnă şi sol. Altfel, la parale, Steliana Nistor s-a calificat în finală de pe locul 5, cu un punctaj de 15,925, iar la bârnă, Cătălina Ponor a obţinut a doua notă din calificări, 16,250, după chinzoaica Shanshan Li, cu 16,325. Tot Steliana Nistor va reprezenta România şi în finala de la bârnă, gimnasta noastră calificându-se după ce a ocupat locul 4, cu nota 16,050. La sol, Sandra Izbaşa a ocupat locul cinci în calificări cu nota 15,150, iar Steliana Nistor este a doua rezervă în cazul în care una dintre sportivele calificate se va accidenta.
Astăzi, de la ora 14.00, va intra în concursul de calificări şi echipa masculină a României, care nu va putea conta pe cel mai bun gimnast, Marian Drăgulescu, care a suferit o smulgere osoasă la o vertebră, în urma unei contracturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS