25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă se gândeşte numai la victorie

Piţurcă se gândeşte numai la victorie

România se află în faţa unui meci important, cel cu Belarus, iar în calculele selecţionerul intră numai victoria. În acelaşi timp, Piţurcă susţine că, oricare ar fi rezultatul partidei Olanda-Bulgaria, România nu va fi dezavantajată.

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, a susţinut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că partida cu naţionala Belarusului, din preliminariile Campionatului European din 2008, programată sâmbătă, la Minsk, este una foarte importantă. În acelaşi timp, el a ţinut să sublinieze că meciul din Belarus nu este singurul care contează pentru obţinerea calificării la turneul final, România mai având de disputat trei partide.
„Este primul joc oficial din această toamnă, un meci despre care nu trebuie să mai spun cât este de important. Avem nevoie de cele trei puncte şi sper să le obţinem. O victorie cu Belarus ne-ar apropia de calificare, dar vom fi calificaţi doar dacă vom câştiga următoarele trei meciuri. Dacă nu, va trebui să jucăm calificarea în ultimul meci, ceea ce nu ne dorim“, a declarat Victor Piţurcă.

Schimbările bieloruşilor, benefice pentru noi

Selecţionerul României a mai spus că schimbările care s-au produs în naţionala Belarusului pot fi benefice pentru echipa noastră. „Ştiu că adversarul a schimbat antrenorul şi sunt câţiva jucători noi. Acesta poate fi un avantaj pentru noi, dar şi un dezavantaj pentru că sunt fotbalişti pe care nu îi cunoaştem foarte bine. E bine că au dispărut jucătorii cu experienţă, care erau mai buni decât aceştia“, a declarat Victor Piţurcă, care consideră că România poate repeta meciul bun din tur, când s-a impus cu scorul de 3-1: „Noi avem experienţă cu ei, de când am jucat aici, la Bucureşti. Am condus cu 2-0 din startul partidei, dar pe urmă am avut un meci greu, pentru că Belarusul joacă fotbal, e o echipă puternică, dar sper să obţinem victoria“.

I-a urmărit pe jucătorii lui BATE

Victor Piţurcă a precizat că dubla Stelei cu bieloruşii de la BATE Borisov l-a ajutat să-şi dea seama de forţa echipei naţionale din Belarus: „Am privit cu interes această dublă, am văzut altă faţă a echipei din Belarus la Bucureşti, a dominat jocul. Au jucători buni, care vor veni la naţională şi astfel ne-am dat seama de forţa selecţionatei lor“.
În legătură cu meciurile contracandidatelor la calificare, Olanda şi Bulgaria, programate tot sâmbătă, Victor Piţurcă a afirmat că oricare dintre cele două poate câştiga şi nici un rezultat nu va dezavantaja România: „Mă interesează mai mult meciul nostru, dar aş prefera ca Olanda să câştige, pentru că e o echipă mai puternică. Chiar dacă va câştiga Bulgaria, ceea ce e puţin probabil, va fi bine pentru noi, pentru că, dacă reuşim după aceea să câştigăm acasă meciul cu Olanda, rezultatul va fi decisiv pentru calificare“.
Dintre jucătorii convocaţi la lot nu ajunseseră ieri în cantonamentul naţionalei Adrian Mutu şi Ciprian Marica. Ultimul a jucat duminică seară în Bundesliga, cu Stuttgart, iar Mutu a evoluat aseară în partida Fiorentinei cu Milan.
Naţionala va susţine câte un antrenament pe zi, până joi, când este programată plecarea în Belarus, cu excepţia zilei de mâine, când se vor desfăşura două antrenamente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS