22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportJuve este pe primul loc

Juve este pe primul loc

După ce a revenit pe prima scenă a fotbalului italian, Juventus a demonstrat că a rămas o echipă mare. Formaţia pregătită de Ranieri are maximum de puncte după două etape.

Juventus Torino, promovată în acest an în prima divizie a Italiei, continuă să se menţină pe primul loc în clasament şi după disputarea etapei a doua.
„Bianconerii“ s-au impus cu scorul de 3-2 pe terenul formaţiei Cagliari, la capătul unui meci în care torinezii au condus de fiecare dată şi de două ori au fost egalaţi.
Atacantul francez David Trezeguet a deschis scorul în minutul 54, ajungând la „cota“ patru în primele două etape ale noului sezon. Sarzii au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, două minute mai târziu, Foggia învingându-l pe Buffon de la punctul cu var. Veteranul lui Juventus, Alessandro Del Piero, a marcat cu un sfert de oră înainte de final, iar Cagliari a mai primit un penalti în minutul 81, transformat de acelaşi Foggia. La faza respectivă, Zebina, autorul faultului din careu, a fost eliminat. În minutul 90, când toată lumea credea că partida se va termina la egalitate, fundaşul lui Juve, Giorgio Chiellini, urcat în atac la o lovitură liberă executată de pe dreapta de Camoranesi, a trimis mingea în plasă şi a făcut ca tabela să arate 2-3.
Imediat după meci, opt jucători ai „alb-negrilor“ au fost convocaţi la echipele lor naţionale pentru meciurile din preliminariile CE 2008, patru dintre juventini făcând parte din lotul Italiei.

Codrea, învins de fosta echipă a lui Chivu

Mijlocaşul român Paul Codrea a fost titular în partida pe care echipa sa, AC Siena, a pierdut-o cu 3-0 la Roma, în faţa fostei formaţii a lui Cristi Chivu.
În minutul 17, Aquilani a marcat primul gol al gazdelor, celelalte reuşite aparţinând lui Ludovic Giuly (’82) şi Francesco Totti (’87). Codrea a jucat la Siena până în minutul 76, când i-a luat locul Jarolim şi a primit şi un cartonaş galben în cursul reprizei secunde. Pentru prestaţia sa, internaţionalul român a primit nota 5,5 din partea agenţiei Datasport, care a scris despre el: „Nu a avut o prestaţie strălucită. S-a văzut puţin, iar atunci când Roma a atacat mai decis, a avut de suferit“. La AS Roma, mijlocaşul român Adrian Piţ nu a fost convocat pentru acest meci. Siena rămâne fără nici un punct după două meciuri, în timp ce Roma şi-a trecut în cont două victorii.
Surpriza etapei a doua, prin proporţiile scorului, s-a înregistrat pe stadionul „Friuli“ din Udine, unde echipa-gazdă a fost învinsă cu scorul de 5-0 de nou-promovata Napoli.
Pentru oaspeţi au înscris Zalayeta (’16, ’70), Domizzi (’41), Lavezzi (’65), Sosa (’81).

Serie A, etapa a 2-a

Rezultatele înregistrate în etapa a doua a campionatului Italiei: Atalanta – Parma 2-0, Cagliari – Juventus 2-3, Catania – Genoa 0-0, Empoli – Inter 0-2, Livorno – Palermo 2-4, Roma-Siena 3-0, Sampdoria-Lazio 0-0, Torino-Reggina 2-2, Udinese – Napoli 0-5. Aseară s-a jucat meciul Milan – Fiorentina.
Clasament: 1. Juventus 6; 2. Roma 6; 3. Atalanta 4; 4. Inter 4; 5. Sampdoria 4; 6. Napoli 3; 7. Milan 3; 8. Fiorentina 3; 9. Cagliari 3; 10. Palermo 3; 11. Torino 2; 12. Reggina 2; 13. Catania 2; 14. Lazio 2; 15. Parma 1; 16. Genoa 1; 17. Udinese 1; 18. Empoli 0; 19. Siena 0; 20. Livorno 0.
Etapa viitoare: Fiorentina – Atalanta, Genoa – Livorno, Inter – Catania, Juventus – Udinese, Lazio – Empoli, Napoli – Sampdoria, Palermo – Torino, Parma – Cagliari, Reggina – Roma, Siena – Milan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS