21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDeziluzia din Bănie

Deziluzia din Bănie

După primele şase etape, Universitatea Craiova şi Gloria Buzău sunt ciuca bătăilor, oltenii aflându-se acum într-o situaţie mai grea decât în sezonul „negru“ 2004/2005.

Al cincilea pas greşit al Universităţii a dezamăgit nu numai pe suporterii oltenilor, dar şi oamenii de fotbal din Bănie sunt contrariaţi de faptul că echipa-fanion nu îşi revine, fiind clasată pe umilitorul loc 16, unul retrogradabil. Nici în campionatul „negru“, 2004/2005, când Ştiinţa a retrogradat, nu a fost într-o asemenea situaţie după primele şase etape. Atunci, în etapa a VI-a, Universitatea a învins, cu 3-2, pe CFR Cluj, contabilizând şase puncte din şase partide.
Ajunşi în al doilea sezon în prima ligă de după retrogradarea din 2005, oltenii sunt departe de pretenţiile suporterilor şi de visele finanţatorului, cupele europene. La capitolul performanţă, de vreo doi ani încoace, Bănia s-a hrănit doar cu vorbe, deşi patronul a anunţat că ar exista o strategie pe termen lung, în care Universitatea să revină în cupele europene. Trebuie recunoscut că finanţatorul a făcut investiţii în echipă şi la stadion, dar bugetul alocat nu a fost suficient pentru ca Ştiinţa să redevină o forţă în fotbalul românesc. Ce se întâmplă acum?
Jucătorilor, antrenorilor şi oficialilor clubului le sunt interzise dialogurile cu GdS, aşa că nu putem oferi explicaţiile celor direct implicaţi şi vinovaţi de această situaţie de la Craiova. Doar managerul general Ilie Balaci răspunde, amabil, la întrebările tuturor ziariştilor.

Dragomir: Craiova este echipă de primele şase locuri!

Meciul din Giuleşti, Rapid – Universitatea 2-0, a fost urmărit, printre alţii, şi de preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir. Ieri, „Oracolul“ din Bălceşti a spus: „Păcat că Universitatea Craiova a luat bătaie în Giuleşti! N-aş putea spune totuşi că acest 2-0 pentru giuleşteni ar fi un rezultat nemeritat de Rapid, dar, în opinia mea, mai corect era ca acest meci să se fi terminat la egalitate. Argumente? Craiova a jucat foarte bine. Zici că, alături de Gloria Buzău, Universitatea Craiova este, la acest început de campionat, ciuca bătăilor? Hai, dom’ne, vedeţi-vă de treabă! Universitatea Craiova vine pe turnantă puternic de tot, are o echipă bună. Să nu vă faceţi griji… Universitatea este echipă de primele şase locuri, nu este una de retrogradare!“.

Etapa viitoare: vineri, 14 septembrie: Gloria Buzău – Unirea Urziceni (ora 17.00, Telesport), Poli Timişoara – FC Vaslui (ora 20.30, Kanal D); sâmbătă, 15 septembrie: „U“ Cluj – Gloria Bistriţa (ora 17.00, Telesport), Oţelul Galaţi – Dacia Mioveni (ora 17.00, TVR), Universitatea Craiova – UTA (ora 18.45, Naţional TV), Poli Iaşi – Dinamo (ora 20.45, Antena 1); duminică, 16 septembrie: Farul Constanţa – CFR Cluj (ora 18.45, Naţional TV), Ceahlăul – Pandurii (ora 19.30, Telesport), Steaua – Rapid (ora 20.30, Kanal D).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII