20.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, invincibili acasă

Pandurii, invincibili acasă

Gruparea gorjeană a obţinut maximum de puncte pe teren propriu în actualul campionat, permiţându-şi să facă şi spectacol în meciul cu Gloria Buzău.

Pandurii Târgu Jiu şi-a continuat parcursul perfect pe „Municipal“ din acest sezon, reuşind un scor de forfait, 3-0, în faţa nou-promovatei Gloria Buzău, cea mai mare diferenţă în favoarea gorjenilor de la promovarea în Liga I. Alin Rus, Vasilache şi Păcurar au tranşat jocul în prima repriză, una în care „pandurii“ au mai ratat alte oportunităţi prin Stromajer şi Stângă. Gloria Buzău nu s-a ridicat la pretenţiile primului eşalon, ajungând la poarta lui Guso abia în ultimele minute ale primului act, fără emoţii pentru portarul gazdelor. Oaspeţii au licărit puţin după pauză, când Dos Santos a ratat singur cu Guso, însă elevii lui Neagoe le-au tăiat repede „lumina“ printr-un interminabil joc de pase care a conservat diferenţa din prima repriză.
Preşedintele „pandurilor“, Marin Condescu, consideră că echipa sa are un potenţial mai mare decât cel arătat cu Gloria Buzău. „Am jucat bine în prima repriză, dar când am ajuns la un scor cât de cât mulţumitor am tratat meciul cu superficialitate. Să spunem că în repriza a doua am jucat pentru spectacol. Pandurii joacă la 75 la sută din potenţial în acest moment“, a declarat Condescu. Tehnicianul Eugen Neagoe a apreciat jocul spectaculos al echipei sale şi, în special, parcursul bun de până acum, care-i plasează pe „panduri“ în prima jumătate a clasamentului. „Au fost 90 de minute foarte bune. Nu poţi să dai gol la fiecare fază de poartă, dar echipa a arătat siguranţă şi asta mă bucură cel mai mult. Astăzi (vineri – n.r.) am făcut chiar spectacol. A fost o victorie frumoasă după un joc bun. Remarc echipa, toţi au depus efort. Am acumulat încă trei puncte importante pentru noi, suntem în prima jumătate a clasamentului, ne dorim să rămânem acolo şi ne vom pregăti pentru acest lucru. Vom trata meciurile cu seriozitate. Cred că Pandurii este în acest moment o echipă valoroasă“, a declarat Neagoe.

Golgheterul, contestat

Revenirea pe gazon a golgheterului Sorin Vintilescu a fost primită cu ostilitate de public, care l-a fluierat la fiecare atingere a balonului. Vintilescu este cel mai bun marcator al grupării gorjene în Liga I, însă, la Târgu Jiu, se pare că nu este suficient să dai goluri pentru a-ţi atrage simpatia spectatorilor.
Antrenorul Eugen Neagoe are încredere în elevul său şi va miza în continuare pe serviciile sale. „Când joacă Vintilescu se întreabă toţi de ce joacă, când nu joacă, de ce nu joacă. Vintilescu este jucătorul care în campionatul trecut a marcat cele mai multe goluri, cu ani în urmă a fost golgheterul echipei, a pus mult suflet pentru acest club, a făcut multe pentru Pandurii şi nu merită acest tratament. Eu, în continuare, mă bazez pe el, dar cred că şi spectatorii, cei care nu sunt de acord cu introducerea lui în teren, trebuie să înţeleagă că Vintilescu a făcut ceva pentru acest club şi mai poate să facă lucruri bune“,  i-a luat apărarea Neagoe.

Guso, neînvins la Târgu Jiu

Portarul „pandurilor“, Adnan Guso, nu a primit gol pe „Municipal“ în acest sezon în cele trei jocuri disputate de gruparea gorjeană, cu Oţelul Galaţi, Universitatea Craiova şi Gloria Buzău. Cu trupa lui Ştefan Stoica, Guso a fost solicitat o singură dată, în debutul actului secund, când a avut o intervenţie providenţială în faţa lui Dos Santos, scăpat singur spre poarta sa. Antrenorul Eugen Neagoe a apreciat la final prestaţia portarului său: „Guso a dovedit că nu întâmplător este goal-keeper-ul naţionalei Bosniei“.
Impresionaţi de ataşamentul publicului în derbiul Olteniei, cu Universitatea Craiova, „pandurii“ au vrut să le mulţumească suporterilor printr-un joc spectaculos şi au şi reuşit. „Am vrut să mulţumim spectatorilor pentru victoria cu Craiova când au fost alături de noi, deşi nu ne-am aşteptat la aşa ceva. Putem să spunem că am jucat pentru ei, pentru un rezultat bun, pentru noi toţi. Fiecare meci e greu şi e şi mai greu să faci o diferenţă de trei goluri“, a spus Guso.
Acesta îşi doreşte să prelungească perioada de 270 de minute de invincibilitate pe „Municipal“, însă succesele echipei sunt mai presus de recordurile personale: „Sper să rămân în continuare neînvins acasă, dar important e să nu pierdem puncte. A fost o victorie categorică cu Gloria Buzău, sperăm că nu e şi ultima“. Adnan Guso va lipsi în această săptămână de la antrenamentele grupării gorjene, fiind convocat la naţionala Bosniei pentru meciul din deplasare, cu Ungaria, din preliminariile CE 2008. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS