15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim, lideră din prima etapă

Oltchim, lideră din prima etapă

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a avut parte de un meci lejer în startul sezonului 2007-2008 din Liga Naţională. Elevele lui Gheorghe Tadici au dat piept, în faţa unei săli pline, cu CSM Sfântu Gheorghe, care nu a putut ţine pasul cu „chimistele“. Chiar dacă Luca nu a făcut deplasarea, Maier a fost menajată, iar Elisei a fost folosită puţin, Oltchim a rezolvat problema învingătoarei încă de la pauză, când avea un avans de zece goluri: 18- 8. Nici în repriza secundă nu s-a întâmplat ceva ieşit din comun şi Vâlcea şi-a mărit treptat avantajul, „galacticele“ având timp să facă şi spectacol. Finalmente a fost 37-21 pentru Oltchim, care s-a instalat în fotoliul de lideră, pe care speră să nu-l mai părăsească până la finalul competiţiei.
„Vicele“ vâlcencelor, Petre Berbecaru, a spus că Oltchim nu a avut probleme cu suporterii maghiari de la Sfântu Gheorghe, aşa cum păţise Rulmentul Braşov la o partidă amicală: „Ne-au primit cu aplauze şi am plecat din sală în aplauze. Nu am auzit scandări antiromâneşti. Că şi-au încurajat echipa şi în ungureşte, asta e treaba lor, au dreptul să o facă“.
Victoria Oltchimului la Sfântul Gheorghe a purtat semnăturile lui Tamaş, Huţupan, Elisei, Motogna (3), Gâlcă (8), Ivan (1), Lecuşanu (2), Manea (1), Meiroşu (6), Nechita (9), Puşcaşu (2), Ţăcălie (3) şi Vădineanu (2), în timp ce gazdele au mizat pe Ciobotaru, Rorincz, Bodor, Martin, Gaju, Ciobanu, Abramiuc (3), Clişu (3), Tompoş (1), N. Szabo (1), Băeşu (8), Bălcan (2), G. Szabo (1), Seiper (2).
Chimistele vor juca mâine, în etapa a doua, la Constanţa, în duelul antrenorilor de la naţională, Muşi-Tadici. Chimistele nu s-au mai întors la Râmnicu Vâlcea şi au plecat direct pe litoral.
Iată rezultatele înregistrate în prima etapă din Liga Naţională: CSM Sfântul Gheorghe – Oltchim 21-37, HCM Roman – Tomis Constanţa 22-24, Jolidon Cluj – Rapid Bucureşti 29-23, HC Zalău – Oţelul Galaţi 26-33, Rulmentul Braşov – Dunărea Brăila 29-24, HCM Baia Mare – Astral Buzău 29-25, Cetate Deva a stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS