15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCriza se prelungeşte

Criza se prelungeşte

Liga I

Rapid – Universitatea 2-0
Stadion
„Valentin Stănescu“, spectatori: 6.000.
Au marcat: Cesinha ’79, Dobroiu ’90.
Rapid: D. Coman – Săpunaru, Maftei, M. Constantin, Bozovici – E. Dică, C. Lazăr (’70, Dobroiu), Măldărăşanu (’60, Grigorie) – Cesinha, Mazilu, Burdujan (’46, Buga). Antrenor: Cristiano Bergodi.
„U“ Craiova: Bornescu – Dănănae, Ciucă, Mitchell, Rose – D. Stoica, Prepeliţă (’80, Gărgălie), Săceanu (’86, Velcovici) – Dilevski, Dina (’64, Stoianof), Fl. Costea. Antrenor: Ovidiu Stîngă.
Cartonaşe galbene: Cesinha, Coman / Dănănae (2), Mitchell, Dilevski.
Cartonaş roşu: Dănănae (’76).
Au arbitrat: Cr. Balaj – I. Onicaş, C. Savu.

Cu un antrenor nou, Universitatea s-a deplasat în Giuleşti, decisă să pună punct crizei în care se află de patru etape. În trei zile, Stîngă nu a avut însă timp decât să-i readucă la echipă pe Stoica şi Gărgălie şi să umble la moralul jucătorilor. Iar alb-albaştrii şi-au arătat din nou limitele, de data aceasta în faţa unei echipe care s-a dovedit superioară la aproape toate capitolele. Sâmbătă seară, oltenii au visat la un punct până în minutul 79, când brazilianul Cesinha a pus capăt speranţelor, pentru ca apoi Dobroiu, în prelungiri, să aducă şi pe tabelă diferenţa din teren.
Craiovenii, care au jucat în inferioritate numerică în ultimele 15 minute, s-au remarcat doar printr-o poziţionare mai bună în teren şi prin ambiţie, însă, deocamdată, aceste lucruri nu aduc puncte. Giuleştenii şi-au creat în schimb multe ocazii, unele clare la care doar intervenţiile inspirate ale lui Bornescu au păstrat rezultatul. În 90 de minute, Ştiinţa şi-a trecut în cont trei şanse de gol, toate cu Fl. Costea în prim-plan, ultima fiind şi cea mai clară. În minutul 85, ex-vâlceanul putea egala, dar mingea trimisă spre poarta părăsită de Coman a fost respinsă de Maftei. Peste puţin timp s-a făcut 2-0 şi totul  s-a încheiat pentru trupa lui Ovidiu Stîngă. Universitatea a ajuns astfel la a cincea înfrângere consecutivă şi nu a mai marcat de 329 de minute, de pe 12 august, de la meciul de acasă cu CFR Cluj. Atunci, oltenii au fost învinşi cu 3-1, golul de onoare al Ştiinţei fiind reuşit de Dorel Stoica, în minutul 31.

Wobay riscă să fie amendat

Pentru că Liga I se întrerupe din cauza meciurilor echipei naţionale, alb-albaştrii au primit liber până mâine, când Stîngă va striga catalogul la cantonamentul din Lunca Jiului. „Olandezul“ va avea aproape două săptămâni la dispoziţie pentru a le imprima jucătorilor stilul său şi pentru a scoate echipa din criza ce se prelungeşte după eşecul din Giuleşti şi care s-ar putea încheia în cazul unei victorii cu UTA.
La reunirea lotului, Julius Wobay ar putea avea parte de o surpriză neplăcută. Leonezul s-ar putea alege cu o amendă drastică pentru că a refuzat să intre pe teren în meciul cu Rapid. Lăsat pe banca de rezerve, Wobay a fost solicitat la schimbare în minutul 85, dar s-a opus, având chiar o ieşire nervoasă în momentul în care secundul Mogoşanu încerca să-l convingă. Stîngă a fost nevoit să apeleze la Velcovici, dar nu a trecut cu vederea acest incident, la vestiare având o discuţie mai aprinsă cu mijlocaşul african.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII