16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024

Totul sau nimic

Primul meci al lui Ovidiu Stîngă pe banca tehnică a Universităţii se anunţă şi cel mai dificil din acest început de sezon. Şi asta nu doar pentru că alb-albaştrii trec printr-o perioadă de criză din care doresc să iasă cât mai repede, ci şi pentru că adversarul întâlnit este unul cu pretenţii europene. Ştiinţa se prezintă în Giuleşti din postura de outsideră, însă pe teren lucrurile pot sta cu totul altfel. Pe acest fapt se bazează şi oltenii, care şi-au amintit că au făcut mereu jocuri bune în compania Rapidului, mai ales atunci când s-au aflat cu cuţitul la os. În puţinul timp avut la dispoziţie, Stîngă a lucrat mai mult la moralul jucătorilor, sperând ca aceştia să uite eşecurile suferite şi să dea astăzi totul pe teren.
Chiar dacă au stat mai mult cu gândul la adversarul din primul tur al Cupei UEFA, pe care l-au aflat ieri, giuleştenii nu au uitat de meciul cu Universitatea, pe care îl consideră dificil. „Ţinând cont de rezultatele din sezonul trecut, dar şi de faptul că au fost reprimiţi cei patru jucători trimişi la echipa a doua a lor, cred că vom avea un meci extrem de greu. Mai ales că acum Universitatea are un antrenor nou. Trebuie neapărat să câştigăm pentru a rămâne sus în clasament. Sper ca Universitatea să-şi revină după meciul cu noi“, a afirmat ieri portarul Dănuţ Coman.   
De la Universitatea vor absenta Baird, C. Tănasă, Gârlă (toţi cu probleme medicale) şi L. Pîrvu (neconvocat), în timp ce în tabăra gazdelor singurul accidentat este Ionuţ Stancu. Ştiinţa va avea alături şi suporterii, cele două cluburi căzând de acord ca 450 de fani olteni să intre fără bilet, în baza unui contract de reciprocitate. Numărul celor care vor însoţi Universitatea în Giuleşti se anunţă însă mult mai mare. Plecarea este prevăzută astăzi, la ora 14.00, de la sediul ASO de pe Calea Bucureşti sau de la Complexul Sportiv „Ion Oblemenco“, cei care se prezintă la stadion trebuind să aibă asupra lor un act de identitate şi 20 de lei (costul deplasării). Alb-albaştrii au părăsit Bănia ieri la prânz, aseară susţinând un antrenament pe arena din Cotroceni.

Palmares favorabil oltenilor

Palmaresul general le este favorabil oltenilor, care, din 68 de întâlniri, au câştigat 34, în timp ce 13 s-au terminat la egalitate. În confruntările de pe teren propriu, rapidiştii deţin însă supremaţia, reuşind 19 victorii din 34 de meciuri, opt partide terminându-se la egalitate, iar şapte fiind câştigate de Universitatea. Ultima victorie a craiovenilor în Giuleşti s-a înregistrat pe 6 aprilie 2003, scor 2-0, însă cea mai categorică s-a consemnat în 1990 (10 octombrie), Ştiinţa impunându-se atunci cu 4-1. Ultimele două dispute dintre cele două echipe s-au încheiat la egalitate. În turul sezonului trecut, Universitatea, cu Stîngă în postura de antrenor-jucător, a făcut 1-1 în Giuleşti, primind gol de la Moldovan, într-o fază la care asistentul nu a semnalat o poziţie clară de ofsaid. Între timp, fostul internaţional s-a lăsat de fotbal, iar ieri a anunţat că părăseşte şi conducerea Rapidului pentru că se simte în plus. În retur, într-un meci jucat tot în Capitală, pe stadionul „Naţional – Lia Manoliu“, a fost 0-0, echipa trimisă în teren de Fane Stoica rezistând asaltului giuleştean şi datorită lui Bornescu, portarul craiovean prinzând o zi de graţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

49 COMENTARII