11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportExecuţie cu public

Execuţie cu public

Pandurii – Gloria Buzău 3-0
Stadion
„Municipal”, spectatori: 6.500.
Au marcat: Rus ’15, Vasilache ’18, Păcurar ’36.
Pandurii: Guso – Mândrean, Rus, Chibulcutean, Djapka – Vasilache (’67, M. Voicu), Stângă, Păcurar, I. Iordache (’81, Orac) – L. Mihai, Stromajer (’56, Vintilescu). Antrenor: Eugen Neagoe.
Gloria: Barbu – Doicaru, Tudose, Vlaicu, Dino Eze – Simion, C. Gheorghiţă (’79, Nejneru), Şuleap, Ochiroşii (’67, Ioviţă) – Cl. Ionescu – Dos Santos (’72, Liţu). Antrenor: Ştefan Stoica.
Cartonaşe galbene: Rus / Vlaicu.
Au arbitrat: T. Crăciunescu – M. Savaniu, G. Szabo.

Temerile „pandurilor“ pentru un joc dificil nu şi-au găsit corespondent în teren, trupa lui Ştefan Stoica făcând figuraţie pe „Municipal“. Gazdele au avut o primă repriză de vis, ce-i drept, în faţa unui adversar net inferior, reuşind să marcheze de trei ori până la pauză, premieră pe scena primei ligi pentru gruparea gorjeană. Oltenii au început în forţă şi, în minutul 3, Vasilache a inventat o pasă de geniu pentru Stromajer, însă slovenul a şutat alături de buturile lui Barbu, din situaţie de unu la unu. Tot Stromajer s-a dovedit fotbalistul risipitor al gorjenilor câteva minute mai târziu, când a reluat cu capul din şase metri în braţele lui Barbu centrarea lui Djapka. Deschiderea scorului a venit firesc în minutul 15, Alin Rus revenind cu gol, acesta luând faţa goal-keeper-ului oaspeţilor la centrarea lui Djapka din lovitură liberă. Trei minute mai târziu, Vasilache, din ce în ce mai bun, a găsit vinclul porţii buzoiene cu un şut din colţul careului mare. După o perioadă de acalmie a jocului, Păcurar a majorat avantajul la 3-0 cu un şut din opt metri, în urma centrării lui Mândrean peste toată apărarea adversă. Până la pauză, Gloria Buzău a reuşit să-şi treacă în cont primul şut pe spaţiul porţii prin Claudiu Ionescu, însă Guso a rezolvat fără probleme.
La adăpostul celor trei goluri, Pandurii a luat piciorul de pe acceleraţie în actul secund şi Gloria Buzău putea profita. Dos Santos a scăpat singur cu Guso în minutul 55, dar nu l-a păcălit pe portarul bosniac, care a salvat cu piciorul. Neagoe l-a trimis în teren şi pe Vintilescu, golgheterul „pandurilor“ din sezonul trecut, debutul acestuia în actualul campionat fiind primit cu ostilitate de public după încercarea nereuşită de a se transfera în China. Pentru Pandurii a revenit pe teren şi Orac, aflat la primul meci în acest campionat. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS