17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua, din nou în grupe

Steaua, din nou în grupe

Steaua – Bate Borisov 2-0
Stadion
„Steaua“, spectatori: 25.000.
Au marcat: Zaharia ’12, Neaga ’54.
Steaua: Zapata – P. Marin, Goian, Rada, Neşu – Nicoliţă, Ov. Petre, Lovin (Bicfalvi, ’57), Neaga (M. Croitoru, ’69) – Dică, Zaharia (Bădoi, ’53). Antrenor: Gheorghe Hagi.
Bate Borisov: Fedorovici – Kazanţev, Radkov, Filipenko, Saharov (Kriveţ, ’57) – P. Platonov, Lihtarovici, Ermakovici (Radevici, ’76), Stasevici (Vişniakov, ’83) – D. Platonov, Blizniuk. Antrenor: Igor Kriuşenko.
Cartonaşe galbene: Neşu, Dică / Stasevici, Filipenko.
A arbitrat: Pieter Vink Olanda.

Steaua a acces pentru a cincea oară în istorie în grupele Ligii Campionilor, după ce a eliminat-o miercuri seară pe campioana Belarusului, Bate Borisov, în turul trei preliminar al competiţiei. 

Vicecampioana României, Steaua Bucureşti, s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în grupele Ligii Campionilor, după ce a învins miercuri seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, campioana Belarusului, Bate Borisov, în manşa secundă a turului trei preliminar al competiţiei. În tur, la Borisov, scorul a fost egal, 2-2. Steaua Bucureşti a acces pentru a cincea oară în istorie în grupele Ligii Campionilor.
Vicecampioana României a deschis scorul în minutul 12 prin Dorel Zaharia, care a reluat cu capul balonul centrat din corner de Nicolae Dică. În minutul 54, Nicoliţă a pătruns pe partea stângă, a centrat în faţa porţii şi Neaga a înscris în poarta goală de la cinci metri, ridicând scorul la 2-0 pentru Steaua. Atacantul Adrian Neaga a marcat primul gol de la revenirea în Ghencea.
În absenţa lui Mirel Rădoi, accidentat, căpitanul formaţiei a fost Nicolae Dică.

Hagi începe dansul

Antrenorul Stelei, Gheorghe Hagi, a spus la conferinţa de presă că obiectivul său a devenit trecerea de grupele Ligii Campionilor. „Vin şi clipe de fericire dacă munceşti. Nu este uşor să fii antrenor, mai ales când ai un nume mare, dar fac ce-mi place cu orice risc. Steaua este puternică şi acum am un gând: de a trece de grupe. Merg cu acest gând pe care l-am avut şi înainte, dar nu l-am spus, am promis cuiva şi sper să mă ţin de cuvânt. Este vorba de un pariu cu Gigi Becali“, a spus „Regele“.
Tehnicianul a menţionat că este mulţumit de faptul că a îndeplinit primul obiectiv: „Sunt foarte fericit că am îndeplinit primul obiectiv, nu este uşor să ai această presiune de două luni. Eram obligaţi în aceste patru meciuri, în care eram cotaţi favoriţi, să intrăm în grupe. Steaua este o echipă matură, cu experienţă, jucătorii au ştiut să reacţioneze în momente grele, adversarii au avut şi ei momente bune, dar valoarea echipei şi valoarea individuală a jucătorilor ne-au dus la succes. Este frumos în Liga Campionilor, acolo joci cu cei mai buni. Dansul de acum începe“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU