17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVasiloiu, în companie selectă

Vasiloiu, în companie selectă

Junioara Cristina Vasiloiu, de la CS Olimpic Craiova, va concura astăzi în proba de 1.500 m din cadrul Campionatului Mondial de atletism de la Osaka. Vasiloiu, care anul acesta a cucerit titlul european la juniori, va face parte din seria a doua, alături de alergătoare mult mai experimentate. Cel mai bun timp al Cristinei pe distanţa de 1.500 m în anul 2007 este 4:07,81, ceea ce reprezintă şi recordul personal al sportivei originare din Piteşti. Înainte de plecarea spre Japonia, Eleodor Roşca, antrenorul Cristinei Vasiloiu, a spus că obiectivul fixat de club şi de federaţie pentru sportiva sa este cel mult pătrunderea în semifinală. „Sportive precum Cristina Vasiloiu, Daniela Donisă, Monica Stoian, Bianca Perie şi Mirela Lavric reprezintă scheletul lotului olimpic din 2012 şi le-am dus la Osaka pentru a căpăta experienţă. Toate sunt junioare, la primul contact cu atletismul de cel mai înalt nivel“, a menţionat antrenorul federal Zsolt Gyongyossy. În ceea ce-o priveşte pe Daniela Donisă, de la CS OIimpic Craiova, aceasta va fi doar rezervă la 1.500 m.
Pe lângă Vasiloiu, alte cinci atlete române vor concura astăzi: junioara Monica Stoian şi Felicia Ţilea, în calificări la aruncarea suliţei, Ionela Târlea, în serii la 200 m, Adelina Gavrilă – în calificări la triplusalt şi Nicoleta Grasu, în finala de la aruncarea discului. Toată delegaţia României de la Osaka îi va ţine pumnii Nicoletei, sportivă care are şanse foarte mari să urce pe podium. Nicoleta s-a calificat în ultimul act al competiţiei cu al doilea rezultat, 64,26 m.

Melinte a dezamăgit

În sesiunea de ieri-dimineaţă, sportivii români au înregistrat rezultate modeste.
La aruncarea ciocanului, Mihaela Melinte a fost a 15-a din 20 de concurente în grupa A cu un rezultat de 62,40 metri, cu peste şase metri mai puţin decât ultimul rezultat calificant în finală, iar Bianca Perie a fost a 16-a din 20 de concurente în grupa B cu un rezultat de 64,18 metri, la aproape patru metri şi jumătate de calificarea în finală. Un alt rezultat dezamăgitor l-a înregistrat Ioan Vieru în calificările de la 400 de metri plat, locul şase în seria a cincea, cu un timp de 46,78 secunde, la aproximativ o secundă şi jumătate de ultimul timp calificant în semifinale. Aseară, Ionela Târlea a concurat în semifinale la 400 de metri garduri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS