15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRevenire spectaculoasă

Revenire spectaculoasă

Liga a II-a

FC Drobeta – Gaz Metan Mediaş 3-2

Stadion „Municipal“, spectatori: 1.500.

Au marcat: Bucă ’34-p, Epure ’45, Boboescu ’47 / Da Silva ’10, C. Prodan ’19

FC Drobeta: Starcevici – Mitici, Neacşu, Amzucu, Trofin – Moutinho, Bucă (’60, Purcel), Păun, Jenaru – Epure (’70, Tobă), Boboescu (’80, Văcaru). Antrenor: M. Bucurescu.

Gaz Metan: Steţca – Crăciun, Şomfălean, Lazăr, Savin – Sabău, Cairo, Curtean, Hoban (’50, Oliveira) – Prodan (’70, Vancea), Boaru. Antrenor: Cr. Pustai.

Au arbitrat: M. Vădan – Cl. Florea, A. Simonis.

Prima apariţie pe teren propriu în liga secundă a noii FC Drobeta după zece ani a coincis cu prima victorie, obţinută însă cu multă trudă. Nici nu începuse bine meciul, şi oaspeţii, mult mai viguroşi în atac, au reuşit să marcheze prin Da Silva şi C. Prodan, Gaz Metan conducând deja cu 2-0 după 19 minute de joc. Spectatorii sosiţi în număr mare la stadion, pe o căldură toridă, au crezut că vor asista la o lecţie de fotbal predată de cei din Mediaş, însă, până la pauză, severinenii au revenit în joc prin reuşitele lui Bucă (’34), după un fault în careu asupra lui Boboescu, şi Epure (’45), un junior aflat la debutul în liga secundă. La două minute de la reluare, Boboescu a marcat cu capul pentru 3-2, iar oaspeţii au fost nevoiţi să iasă mai mult la joc. Chiar dacă Gaz Metan a avut momente când a dominat disputa, tot gazdele puteau să mai înscrie, dar Păun, scăpat de două ori singur de la mijlocul terenului, nu l-a învins pe Steţca.

„Elevii mei au avut de trecut un examen de maturitate. Am avut goluri în apărare, dar sper să corectez greşelile făcute. Suntem la început de drum, nu avem decât o lună şi jumătate de lucru în echipă. Mă bucur că am revenit şi am câştigat, fiindcă adversarii au fost infatuaţi“, a afirmat la final tehnicianul FC Drobeta, Marian Bucurescu. Pentru severineni urmează jocul de cupă cu Armata Craiova. „Cupa este pentru noi un obiectiv. Vreau să aducem la Severin o echipă de prima ligă, fiindcă îmi amintesc cu plăcere că în urmă cu 20 ani, când jucam la Sportul Studenţesc, am găsit tribunele pline“, a mai precizat Bucurescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS