14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportReal, victorioasă în derbiul cu Atletico

Real, victorioasă în derbiul cu Atletico

Real a început cu dreptul campionatul Spaniei, cu toate că nu a strălucit în derbiul cu Atletico. Elevii lui Schuster s-au impus cu 2-1 pe „Santiago Bernabeu“, după ce au fost conduşi încă din primul minut.

Cu toate că Real înregistrase eşecuri usturătoare în partidele de pregătire din această vară, dar şi în cele două manşe ale Supercupei Spaniei, cu FC Sevilla (0-1 şi 3-5), elevii antrenorului german Bernd Schuster au debutat cu dreptul în actuala ediţie a Primerei Division. Real a învins în prima etapă, cu scorul de 2-1, pe concitadina Atletico, pe arena „Santiago Bernabeu“. Meciul a început cum nu se poate mai prost pentru Real, formaţia „rojiblanco“ deschizând scorul în primul minut de joc, Aguero învingându-l pe Casillas după o pasă a lui Raul Garcia. Gazdele au reacţionat repede, iar Robinho a fost la un pas de egalare, şutul său fiind respins de portarul Leo Franco. Avalanşa de mingi aruncate către careul lui Atletico avea să dea roade în minutul 15, când Sergio Ramos a centrat de pe partea dreaptă, iar căpitanul Raul a trimis cu capul în plasă. Până la pauză, ambele combatante au avut câteva ocazii de gol, cele mai clare fiind irosite de Robinho, Sergio Ramos, Van Nistelrooy, Diarra, respectiv Maxi Rodriguez şi Pernia.

Repriza a doua a început fără fundaşul Cannavaro, accidentat, acest eveniment neplăcut neinfluenţând însă prea mult jocul gazdelor, care au trecut pe lângă golul al doilea la şutul olandezului Van Nistelrooy. Real a reuşit să înscrie golul de 2-1 în minutul 78, prin olandezul Sneijder. În prelungiri, Casillas şi-a salvat echipa la şutul puternic al lui Forlan.

 

Echipa lui Contra, zdrobită de Sevilla

 

FC Sevilla, proaspăta câştigătoare a Cupei Spaniei, despre care presa iberică a scris că va fi cea mai bună echipă din acest sezon, a învins categoric, scor 4-1, echipa lui Cosmin Contra, Getafe, pe stadionul „Ramon Sanchez-Pizjuan“. Oaspeţii, conduşi de pe bancă de danezul Michael Laudrup, înlocuitorul lui Bernd Schuster, au deschis scorul în minutul 2, când a punctat Pablo Hernandez. Din păcate, Getafe, care nu s-a putut baza pe Cosmin Contra, accidentat, a pierdut doi jucători până la pauză, Sousa Franquelo (’23) şi Cortes (’42), ambii fiind eliminaţi, primul pentru două „galbene“, iar cel de-al doilea pentru un fault dur asupra lui Capel. În repriza a doua, Sevilla şi-a impus jocul, profitând şi de superioritatea numerică, şi a punctat de patru ori prin Jesus Navas (’46), Fabiano (’67), Kanoute (’70) şi Kerzakhov (’82). Un eveniment care putea deveni tragic s-a petrecut în minutul 32 al partidei, când fundaşul gazdelor, Puerta, şi-a pierdut cunoştinţa. Jucătorul care s-a prăbuşit pe teren în timp ce alerga şi-a revenit în cele din urmă, a fost transportat la vestiar pentru a primi îngrijiri, dar i s-a făcut din nou rău şi într-un final a ajuns la spital.

Într-un alt meci jucat sâmbătă seară, nou-promovata Murcia a învins cu 2-1 pe Real Zaragoza (Mejia ’16, Baiano ’68 / Oliveira ’29). Fostul elev al lui Mircea Lucescu de la Şahtior Doneţk, Matuzalem, actualmente la Zaragoza, a fost eliminat în minutul 70.

Aseară, după închiderea ediţiei, s-au disputat partidele: Mallorca – Levante, Bilbao – Osasuna, Deportivo – Almeria, Santander – Barcelona, Huelva – Betis, Valencia – Villarreal, Espanyol – Valladolid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS