20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTerapie cu duşuri reci

Terapie cu duşuri reci

Alb-albaştrii sunt incapabili să depăşească perioada nefastă prin care trec, nici măcar duşul rece de vineri seară nepărând să-i fi trezit la realitate.

După încă un eşec, al patrulea în ultimele patru etape, conducerea Ştiinţei pare să nu mai aibă soluţii pentru ieşirea din criză. Nici prezenţa lui Ilie Balaci în mijlocul alb-albaştrilor nu a avut darul de a-i trezi la realitate, vineri seară oltenii suferind o nouă înfrângere.
E drept, aceasta a survenit în ultimele minute ale partidei, în urma unui penalti, dar jocul trupei lui Florin Cioroianu nu a încântat pe nimeni.
Craiovenii s-au zbătut cât au putut, dar au avut puţine realizări în faţa unei formaţii Unirea Urziceni care nu a strălucit ca în meciurile precedente. În 90 de minute, Universitatea şi-a trecut în cont un singur şut pe poartă (Costea – ’35) şi două alături (Rose – ’67 şi Luţu – 84'), foarte puţin pentru o echipă aflată cu cuţitul la os care mai şi juca în faţa propriilor suporteri. Aceştia au plecat, de altfel, dezamăgiţi de la stadion, în timp ce conducerea şi antrenorii au dat din umeri. 
„Nu ştiu ce se întâmplă cu echipa mea, este de nerecunoscut. Jucătorii nu reuşesc să revină la forma sportivă arătată în pregătiri. Paradoxal, pentru un meci disputat acasă, portarul Bănică a fost cel mai bun jucător al nostru şi asta spune totul. Unirea Urziceni a meritat victoria. Ne-a depăşit la toate capitolele, inclusiv la dăruire. Ritmul nostru a fost extraordinar de lent. Jucătorii la care mă aşteptam să tragă echipa după ei nu au făcut acest lucru. Unirea nu ne-a bătut la valoare, ci la ambiţie. Nu se vede o schimbare de mentalitate la jucătorii mei, chiar dacă şi eu, şi Ilie Balaci, am avut discuţii individuale cu ei“, a fost concluzia antrenorului Cioroianu.
„Sper să ne revenim, până nu este prea târziu. Suntem într-o situaţie delicată. Nu mă aşteptam să avem un debut de campionat aşa de prost. Poate dacă îi aveam în teren pe Tănasă, pe Baird, alta ar fi fost situaţia“, a adăugat tehnicianul oltean, care a mai precizat că este dispus să renunţe la funcţie dacă patronul va considera benefic acest lucru.

Conducerea, în şedinţă

După cele trei eşecuri, conducerea şi staff-ul tehnic al Ştiinţei se aşteptau ca jucătorii să strângă rândurile şi să aibă altă atitudine. Din păcate, nu s-a întâmplat deloc aşa, terapia cu duşuri reci nepărând a fi o soluţie pentru depăşirea situaţiei de criză în care se află echipa.
Ultima înfrângere nu i-a picat bine finanţatorului Universităţii, care nu ştie ce măsuri să mai ia pentru ca formaţia sa să-şi revină. Acesta a convocat după meciul cu Unirea Urziceni o şedinţă-fulger cu antrenorii, care s-a întins până spre dimineaţă, însă înainte a ţinut să precizeze că mai are răbdare cu Florin Cioroianu, dar nu pentru mult timp.
„Încă mai am răbdare cu el. Nu ştiu cât, nici măcar CIA nu poate şti. Echipa este buimăcită, iar jucătorii sunt foarte timoraţi. Am să cer clemenţă pentru ei. Au nevoie de încurajări pentru a depăşi acest moment critic. Nu ştiu motivele. Poate s-a greşit în vară, poate s-a greşit în vestiar. Cert este că gluma se îngroaşă şi trebuie să facem ceva. Nu ştiu dacă s-a simţit lipsa celor patru fotbalişti trimişi la echipa a doua, pentru că şi cu ei am jucat la fel de slab în ultimele două meciuri“, a afirmat patronul Ştiinţei, pentru care doar o victorie ar scoate echipa din impas.
„Suntem într-o pasă proastă şi doar o victorie ne-ar putea ajuta să ieşim din ea. Şi, glumind puţin, de fiecare dată când ne-a fost apa la gură am luat puncte din Giuleşti. Sper să se întâmple şi acum acest lucru„, a încheiat finanţatorul oltean, făcând referire la meciul viitor al alb-albaştrilor, cel din deplasare cu Rapid, programat pe 1 septembrie.

Liga I, etapa a 5-a 

Rezultate: Ceahlăul – Poli Iaşi 1-0, Universitatea Craiova – Unirea Urziceni 0-1. Partidele Oţelul – UTA, „U“ Cluj – FC Vaslui şi Gloria Buzău – CFR Cluj s-au disputat ieri, după închiderea ediţiei. Astăzi: Gloria Bistriţa – Dacia Mioveni (ora 17.00, Telesport), Poli Timişoara – Rapid (ora 20.30, Kanal D). Meciurile Farul – Dinamo şi Steaua – Pandurii au fost amânate. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

27 COMENTARII