28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRasiştii lui Lazio nu ajută câinii

Rasiştii lui Lazio nu ajută câinii

Dinamoviştii au şanse mici să acceadă în grupele Ligii Campionilor fără să joace manşa secundă din turul al treilea preliminar.

Galeria lazială a scandat lozinci rasiste în timpul meciului cu Dinamo, scor 1-1, din prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, iar UEFA a deschis o procedură de informare în acest caz. Asociaţia de Protecţie a Consumatorilor din Italia (Codacons) a cerut suspendarea terenului echipei Lazio Roma pentru tot sezonul 2007-2008 din Serie A, în urma incidentelor de la meciul cu Dinamo Bucureşti, în care cinci suporteri români au fost răniţi pe străzile Romei.
Pe de altă parte, reuniunea Comisiei de Disciplină a UEFA pentru judecarea incidentelor ar putea avea loc după meciul retur, de la Bucureşti, conform unui oficial al forului fotbalistic european.

Oficialii lui Lazio nu au auzit nimic

Antrenorul echipei Lazio Roma, Delio Rossi, a declarat că nu a auzit scandări rasiste ale suporterilor în timpul meciului cu Dinamo şi crede că UEFA ar trebui să deschidă o anchetă doar dacă acestea au fost trecute în raport de observator.
„După mine, ancheta trebuie deschisă doar dacă delegatul UEFA a văzut sau a auzit ceva. Eu nu am auzit scandările, ci doar fluierături atunci când un adversar faulta un jucător de-al nostru. Doar unii dintre cei din presă au auzit scandările, eu nu“, a spus Rossi.
La rândul său, preşedintele clubului Lazio, Claudio Lotito, a spus că oficialii grupării italiene nu se consideră responsabili de actele de rasism de la partida cu Dinamo.
„O persoană trebuie să fie preocupată de ceea ce este responsabilă, nu de ceea ce nu este. Plătim pentru un proces mediatic care nu corespunde faptelor reale. Aceste scandări au fost auzite de puţine persoane, pentru că nici eu, nici cei din jurul meu nu le-am auzit. Nici în raportul forţelor de ordine nu sunt menţionate scandări rasiste. Noua normativă obligă suspendarea meciului în cazul scandărilor de acest tip. De când am devenit preşedinte la Lazio, am combătut toate aceste fenomene“, a spus Lotito.

Lupescu i-a liniştit e dinamovişti

Antrenorul „câinilor roşii“, Mircea Rednic, a spus că nu-şi doreşte ca UEFA să elimine la „masa verde“ formaţia Lazio din preliminariile Ligii Campionilor pentru incidentele de la Roma şi a precizat că este dispus să ceară ca meciul retur, de la Bucureşti, să se dispute.
„Noi am obţinut un rezultat favorabil la Roma. Eu ţin să jucăm cu ei, să ne calificăm în urma unui meci. Ce decizie se va lua e treaba lor. Nu vreau să comentez. Dacă ar pierde Lazio meciul la masa verde m-ar deranja. Aş face o cerere ca să jucăm. Noi ne pregătim ca să jucăm“, a spus Rednic.
De fapt, dinamoviştii au şanse mici să acceadă în grupele Ligii Campionilor fără să joace manşa secundă din turul al treilea preliminar deoarece, potrivit directorului general al FRF, Ionuţ Lupescu, care face parte şi din Comisia de Disciplină a UEFA ce va analiza incidentele de la partida Lazio – Dinamo, observatorul meciului, Heinz Fahnler, nu a scris nimic de scandările rasiste ale galeriei formaţiei gazdă.
„Când se va judeca acest caz, eu n-am să particip şi nici membrul comisiei din Italia, aşa e regulamentul. În principiu, se judecă după raportul arbitrului, al observatorului de joc şi după imaginile video. Din câte am vorbit cu administraţia, în raportul pe care l-a făcut observatorul austriac al meciului nu apare nimic în privinţa scandărilor rasiste, iar înjunghierile dinaintea meciului s-au petrecut în afara stadionului, unde nu răspunde Lazio. Dinamo va primi probabil în zilele următoare o adresă în care să-şi exprime punctul de vedere şi să aducă dovezi, dacă are. Ştiu că suporterii de la Lazio au atitudini fasciste, dar, după părerea mea, clubul roman va primi numai sancţiuni financiare“, a precizat Lupescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU