9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNe antrenăm cu turcii pentru Belarus

Ne antrenăm cu turcii pentru Belarus

Reprezentativa antrenată de Fatih Terim este o bună parteneră de pregătire în perspectiva următoarei partide pe care tricolorii o vor susţine în preliminariile CE 2008.

Naţionala României va întâlni, pe 8 septembrie, în deplasare, reprezentativa statului Belarus, în Grupa G a preliminariilor CE 2008, meci pe care selecţionerul Victor Piţurcă îl consideră decisiv pentru calificarea la turneul final. În perspectiva acestei partide, staff-ul naţionalei noastre a găsit o adversară pe măsură pentru un meci de pregătire, selecţionata Turciei, antrenată de reputatul tehnician Fatih Terim, putând învinge orice formaţie atunci când „prinde“ o zi de graţie.
Amicalul România – Turcia se va disputa astăzi, de la ora 21.00, pe stadionul „Naţional – Lia Manoliu“, acesta fiind al 22-lea meci dintre cele două formaţii. În precedentele 21 de partide, tricolorii au înregistrat 11 victorii, şapte egaluri şi trei înfrângeri. 13 dintre aceste întâlniri au fost amicale, patru s-au jucat în preliminariile Campionatului Mondial, două în preliminariile Campionatului European şi alte două în Cupa Balcanică. Meciul cu Turcia este cel de-al 577-lea din istoria echipei naţionale de fotbal a României.

Piţurcă: „Turcia este un adversar redutabil“

Selecţionerul Victor Piţurcă susţine că meciul amical cu selecţionata Turciei este util pentru partida cu Belarus, din cauza agresivităţii adversarului.
„E primul meci din această perioadă, care se anunţă destul de dificilă pentru echipa naţională, deoarece urmează ultimele meciuri din preliminarii, decisive pentru calificare. Am găsit un adversar redutabil, cu jucători valoroşi, şi cred că meciul cu Turcia va fi un test util. Mă interesează şi evoluţia noastră, şi concentrarea jucătorilor. Jocul lor destul de agresiv ne va fi de folos mai ales prin prisma meciului cu Belarus, cel mai dificil din această toamnă, care poate decide una dintre echipele calificate la turneul final. Sunt probleme de lot, cu cartonaşe, accidentări, dar sper ca jucătorii care vin să suplinească absenţele. Nu poate fi considerat un amical de lux. Contează rezultatul şi sper ca până la sfârşitul anului echipa naţională să nu piardă nici un meci“, a spus Piţurcă.
Selecţionerul tricolorilor s-a declarat îngrijorat de accidentări şi de faptul că unii jucători nu au ajuns la forma maximă. Piţurcă nu i-a convocat, din cauza accidentărilor, pe Contra, Pleşan, Zicu, Cociş şi Dani Coman. Ieri-dimineaţă a plecat din cantonamentul naţionalei şi atacantul Ionuţ Mazilu, care a suferit o contractură la coapsa piciorului stâng, selecţionerul înlocuindu-l cu Claudiu Niculescu.

Chivu: „Vrem victoria“

Căpitanul reprezentativei tricolore, Cristian Chivu, a subliniat că meciul cu Turcia este un test important înaintea următoarei partide oficiale din preliminariile Euro-2008, cu Belarus.
„Meciul cu Turcia este de palmares, important, înaintea partidei cu Belarus. Turcia este o echipă foarte puternică, cu un lot valoros, cu un antrenor foarte bun, una dintre echipele care pot pune probleme oricui. Sper totuşi să repetăm evoluţia bună din ultimele luni şi să obţinem victoria“, a spus fundaşul echipei Internazionale Milano.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS