17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGheorghe Sbora, în faţa unei noi provocări

Gheorghe Sbora, în faţa unei noi provocări

Unul dintre cei mai titraţi antrenori din handbalul românesc a adunat un lot de 25 de jucătoare, majoritatea junioare, cu care speră să facă o figură frumoasă în Divizia A. „Piesele grele“ ale echipei sunt Victorina Bora şi Ileana Manolescu.

Una dintre cele cinci echipe pe care Sport Club Municipal (SCM) Craiova le-a înscris în noul sezon al Diviziei A este cea de handbal feminin. Înfiinţată în această vară, formaţia este pregătită de Gheorghe Sbora, un antrenor cu o carte de vizită impresionantă. Sbora a fost mulţi ani selecţioner la naţionala feminină a României, cele mai notabile performanţe fiind: locul patru la Campionatul Mondial din Norvegia (1993), locul şapte la CM din Coreea de Sud (1990), campion balcanic cu naţionala de senioare la Constanţa (1991), locul trei la Supercupa Mondială din Germania (1991), câştigător al balcaniadei de tineret în Bulgaria (1988) şi Iugoslavia.
Echipa SCM pe care o va conduce profesorul Sbora în Divizia A este formată în mare parte din junioare, alături de care au venit două senioare  experimentate, Victorina Bora şi Ileana Manolescu. Victorina Bora a participat cu reprezentativa României la Olimpiada de la Sydney (2000). În cariera sa a mai trecut pe la echipele CFR Craiova, Kometal Skopje, HC Dacia Piteşti, HC Baia Mare, Rapid, Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Messina.

Începutul este mai greu

În prezent, sub comanda lui Gheorghe Sbora se pregătesc 25 de handbaliste. Antrenorul craiovean a vorbit despre planurile sale la Craiova: „Am fost chemat din concediu la discuţii cu SCM, dar am acceptat să vin cu mare plăcere. Avem un lot format din jucătoare tinere, junioare, alături de cele două handbaliste experimentate, Victorina Bora şi Ileana Manolescu. Dar nu contează vârsta din buletin, valoarea primează. Sper ca jucătoarele cu experienţă să le tragă după ele pe junioare. Am adus patru tinere de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, restul fetelor fiind de la CSSU Craiova. Deocamdată nu pot declara că am adus jucătoare de superclasă, dar spun că putem face treabă bună. Ca în orice ascensiune, primii paşi sunt importanţi“. Handbalistele de la SCM efectuează antrenamente zilnice în Sala Sporturilor din Craiova. Săptămâna trecută au susţinut două amicale la CSS Târgu Jiu, câştigându-le pe amândouă. Zilele următoare, craiovencele vor disputa încă un meci de verificare, cu echipa de junioare din Caracal, partida urmând să se dispute cel mai probabil în Bănie.

Două echipe craiovene în Divizia A

Divizia A feminină de handbal va debuta pe 8 septembrie, iar Craiova are şanse să fie reprezentată de două echipe, SCM şi DWAR. Având în vedere că după spusele conducătorilor SCM Craiova, cei de la DWAR au respins orice fel de colaboare cu clubul finanţat de primărie, sunt şanse mari ca formaţia pregătită de Gabriel Bîrcină să continue şi în acest sezon în Divizia A, indiferent de cine va cumpăra fabrica de automobile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU