14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBursucu’ se teme de Ştiinţa

Bursucu’ se teme de Ştiinţa

Dan Petrescu afirmă că oltenii au avut şi ghinion în acest început de campionat, dar susţine că Universitatea are jucători valoroşi.

 – Universitatea îşi linge rănile, cum se spune, aşteptând cu speranţă meciul de vineri, cu Unirea, în care oltenii par condamnaţi să câştige!
 – Nu ştiu ce face acum Universitatea, eu am problemele mele. Însă, respect Craiova şi, trebuie să recunosc, mi-e teamă de acest meci de pe „Ion Oblemenco“. Situaţia din clasamentul Ligii I, după doar patru etape, nu reflectă ierarhia reală a campionatului românesc, adică faptul că oltenii sunt în partea a doua a clasamentului nu este edificator. Alta le este valoarea.
 – Aţi urmărit meciurile Ştiinţei din aceste patru etape? Ce impresie v-aţi făcut?
 – Craiova are jucători foarte buni, valoroşi… Nu o spun ironic, nu sunt omul acesta. Cum spuneam, patru etape nu sunt concludente. Am urmărit meciurile Universităţii la TV şi pot spune că au avut destul ghinion în ultimele trei întâlniri. În plus, după prima etapă, în care oltenii au câştigat categoric, 4-0 cu Farul, au greşit supralicitând acea victorie, iar în meciul următor, de la Iaşi, au pierdut. În ciuda oricăror probleme pe care le-a avut sau le are, Craiova rămâne o formaţie redutabilă.

Pe teren nu joacă Balaci sau Petrescu

 – De câteva zile, Balaci este manager general. Ar putea fi asta un atu pentru olteni în meciul de vineri, cu Unirea?
 – Cum să spun? Pe teren nu vor juca Balaci şi nici Petrescu, nici alţi oameni din staff, ci jucătorii celor două formaţii. Fotbaliştii fac diferenţa într-un joc deoarece, nu spun o noutate, ei intră şi conduc ostilităţile meciului. Aşa va fi şi în această partidă de la Craiova, importantă pentru ambele formaţii. Prietenul meu, Ilie Balaci, o personalitate a fotbalului românesc, este un antrenor foarte bun, a demonstrat-o, dar, cum ziceam, nu joacă el vineri.
 – După toate probabilităţile, mulţi suporteri olteni vor fi vineri alături de Universitatea în postura celui de-al „12“-lea titular…
 – Mie îmi place când se joacă atât acasă, cât şi în deplasare cu stadionul plin. Ştiu că pe fostul „Central“, unde am jucat de multe ori în cariera mea de fotbalist, este o atmosferă deosebită, care pe fotbalişti trebuie să-i ambiţioneze.
 – Şi Unirea Urziceni înţeleg că şi-a propus, ca obiectiv, accederea în cupele europene…
 – În contractul meu se află şi o asemenea clauză, dar mai spre sfârşitul contractului, nu în acest sezon. Cu cât este însă mai repede, cu atât mai bine! Va fi greu în acest sezon, multe echipe au acest obiectiv, iar campionatul este abia la început.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII