16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa lu’ Joavină

Ştiinţa lu’ Joavină

Finanţatorul grupării din Bănie a decis să treacă în umbră, predându-i funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie vărului său, Sorin Joavină.

Ultima înfrângere a Universităţii a produs deranj mare în tabăra alb-albastră, măsurile curgând pe bandă rulantă. După ce Stoica, Dina, Săceanu şi Gărgălie au fost excluşi din lot, iar Bornescu şi Baird amendaţi cu câte 10.000 de dolari, finanţatorul Ştiinţei a anunţat ieri şi ultimele modificări din cadrul clubului. Acesta a decis să se retragă din structura de conducere, rămânând doar preşedinte al Consiliului Director, prerogativele sale fiind preluate de vărul său, Sorin Joavină, care a devenit noul preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Deşi va continua să finanţeze echipa, patronul Universităţii a precizat că nu mai vrea să audă de fotbal, Ilie Balaci fiind cel care se va ocupa de echipă de acum înainte. Numit manager general la Ştiinţa, Balaci are mână liberă în luarea deciziilor legate de echipă, el urmând să-şi asume atât reuşitele, cât şi nereuşitele.

„Am încredere în ceea ce gândeşte Balaci. După părerea mea, el este cel mai inteligent om de fotbal din România şi sper să ducă Universitatea acolo unde a dus-o ca fotbalist. Numai cu el vom reuşi. Sunt convins că prin sfaturile pe care le va da jucătorilor aceştia vor oferi mult mai mult pe teren, iar alături de Cioroianu, cu care se cunoaşte foarte bine, va face ca lucrurile să meargă“, a afirmat patronul grupării oltene, care este convins că în doi ani Universitatea va domina fotbalul românesc.

Fotbal de plăcere

 

La rândul său, Ilie Balaci a precizat că a acceptat funcţia de manager general din dragoste pentru Universitatea şi nu mai are de gând să dea curs unei eventuale oferte venite din ţările arabe, unde este încă dorit. „Am venit pentru că iubesc Craiova. Eu aveam o viaţă frumoasă, nu aveam nici un stres, nu mă interesau banii. Dar am venit pentru că sunt ferm convins că se poate face ceva pentru această echipă. Sper ca jucătorii să dea pe teren mai mult decât le cerem noi. Atunci când intră pe gazon trebuie să simtă că trăiesc. Datoria lor este să aducă oamenii înapoi pe stadion. Până atunci trebuie să facem însă din aceşti copii o echipă frumoasă care să joace fotbal de plăcere“, a afirmat Balaci.

„Marele Blond“ a vorbit şi despre mandatele anterioare avute la Universitatea. „Este a treia oară când mă întorc aici. De două ori a ieşit rău, acum sper să iasă bine, mai ales că sunt cu 11 ani mai bătrân. Şi eu am făcut nişte greşeli atunci, dar şi alţii. Nu am vorbit la acea vreme despre ce a fost, nu o voi face nici acum, important este că nu am venit să încerc, ci să reuşesc“, a mai spus Balaci, care se teme doar de un singur lucru, de rezultate. În ceea ce priveşte politica de transferuri, Ilie Balaci este ferm: „Vom aduce jucători doar după chipul şi asemănarea oltenilor: mândri, iuţi şi agresivi“.

Noua organigramă a clubului

Consiliul de Administraţie: Sorin Joavină (preşedinte), Silvian Cristescu, Lucian Mitu (administratori). Consiliul Director: Adrian Mititelu (preşedinte), Ilie Balaci, Silvian Cristescu, Ovidiu Costeşin, Dan Stălinescu, Vlad Roşca, Lucian Mitu. Conducerea executivă: Ilie Balaci – manager general, Silvian Cristescu – director executiv, Ovidiu Costeşin – secretar general, Lucian Mitu – director comercial, Vlad Roşca – manager sportiv, Gigel Preoteasa – director relaţii internaţionale, Sebastian Dafina – ofiţer relaţii presă. Staff-ul tehnic: Emil Săndoi – consilier tehnic, Florin Cioroianu – antrenor principal, Daniel Mogoşanu – antrenor secund, Ştefan Crişan – antrenor de portari, Thomas Korompai şi Daniel Wolf – preparatori fizici, Claudiu Stamatescu – medic, Ovidiu Blendea şi Aurel Tufan – masori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII