15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024

S-a spart gaşca

Jocul prestat de alb-albaştri în acest început de campionat a nemulţumit conducerea clubului, care a trecut la măsuri drastice.

Înfrângerea de la Târgu Jiu, a treia consecutivă suferită de Universitatea Craiova în acest debut de sezon, a tulburat şi mai mult apele la gruparea din Bănie. Fără să se mai ascundă după deget, conducerea clubului oltean a ieşit ieri în faţă şi, în cadrul unei conferinţe de presă, a oferit o explicaţie a situaţiei în care se află în prezent echipa. Finanţatorul Ştiinţei a recunoscut că în rândul jucătorilor s-au format diverse găşti care nu au făcut altceva decât să strice atmosfera din vestiar. „În cele 26 de luni de când sunt la club nu am sancţionat pe nimeni, dar de o lună şi jumătate la echipă s-a dezvoltat o caracatiţă care trebuie stârpită. Nişte indivizi care s-au trezit cu contracte de 60-70 de mii de dolari, de la două-trei mii cât aveau înainte, şi-au luat-o în cap. Am încercat să iert, să le mai dau o şansă, dar nu au înţeles gestul meu şi lucrurile au degenerat. Am decis, spre binele clubului, să nu mai fac compromisuri cu nimeni. Nu mă interesează numele, ci numai ce face pentru echipă. Îmi pare rău că jucători cu care credeam că voi rupe lumea în două au clacat psihic şi nu s-au ridicat la nivelul Universităţii“, a afirmat patronul formaţiei oltene, care a dat imediat şi nume.
Dorel Stoica, Mihai Dina, Robert Săceanu şi Constantin Gărgălie au fost excluşi definitiv din lot, decizia fiind irevocabilă. Până la finalul contractului, cei patru vor rămâne la echipa a doua, urmând să aibă salariul colegilor lor mai mici. „Au încercat să denigreze clubul prin acest spirit de gaşcă pe care l-au format la echipă, au făcut legea, au schimbat antrenorii. Nu stăm la mâna unor astfel de indivizi care atunci când antrenorul le impune o pregătire mai dură comentează şi spun că se lasă de fotbal“, a explicat finanţatorul clubului.
„Le imput lipsa de dăruire şi implicare, nu au arătat că au caracter să îmbrace tricoul Universităţii. Această echipă i-a propulsat pe unii la naţională, iar ei s-au întors îngâmfaţi. Pe Dina, de exemplu, îl aştept de doi ani să confirme. Face două-trei meciuri bune şi gata. I-am făcut lobby la fiecare antrenor pentru a juca, am spus că e un talent, dar nu a înţeles nimic. Acum este îndrăgostit lulea şi nu-i mai stă gândul la fotbal. Să fie sănătos!“, a completat patronul Ştiinţei.

S-a schimbat obiectivul

O dată cu excluderea definitivă din lot a celor patru jucători, finanţatorul Universităţii Craiova a admis şi faptul că obiectivul echipei în actualul sezon va fi altul decât cel stabilit iniţial. „Universitatea nu stă în Stoica, Dina şi ceilalţi. Nu vreau să stăm la mâna unor astfel de indivizi care nu au oferit nici pe sfert din cât au primit. Acum nu mai este vorba de tinereţe, de lipsă de experienţă, ci de valoare. Dacă ai valoare, se vede după zece meciuri în prima ligă, nu după un an. Echipa are resurse să meargă înainte fără ei, chiar şi fără mine. Am stat 17 ani în mediocritate, mai stăm doi-trei. Schimb obiectivul, ne menţinem în prima ligă şi o luăm de la capăt. Nu contează că nu prindem acum Cupa UEFA, o vom face poate la anul. Important este să ai jucători care să lupte pentru acest club“, a precizat patronul grupării din Bănie. Acesta a anunţat că ar mai fi nevoie de doi-trei jucători care să fie lideri de echipă şi de la care ceilalţi să aibă ce învăţa.

Se pregăteşte un înlocuitor pentru Bornescu

În afara deciziei de excludere din lot a lui Stoica, Săceanu, Dina şi Gărgălie, conducerea clubului oltean a anunţat ieri că încă doi componenţi ai echipei au fost penalizaţi. „Mai sunt doi jucători care au primit avertisment şi o amendă de 10.000 de dolari, însă nu le voi anunţa numele, pentru că vor avea probleme cu suporterii“, a precizat finanţatorul echipei, care a recunoscut că „unii jucători s-au bătut la cantonament şi şi-au spart nasul“, acesta fiind, de altfel, şi motivul penalizării.
Cei doi fotbalişti în cauză sunt portarul Mircea Bornescu şi atacantul Michael Baird, între care a izbucnit un conflict după antrenamentul dinaintea meciului cu CFR Cluj, ultimul alegându-se cu nasul spart. Cei doi au fost la un pas să fie şi ei excluşi din lot, dar li s-a mai acordat o şansă. „Baird a fost la limită dacă mai rămâne sau nu“, a spus patronul echipei, care, indirect, l-a înţepat şi pe Bornescu: „În locul celor excluşi i-am luat de la echipa a doua pe Găman, Buşu şi Bărboianu, dar şi pe portarul Mihai Neagoe, care, până la iarnă, sper să devină titular la Universitatea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

62 COMENTARII