11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSă vină Supercupa la Vâlcea!

Să vină Supercupa la Vâlcea!

Handbal (f), Supercupa României (prima ediţie)

Oltchim Râmnicu Vâlcea – Rulmentul Braşov
Sala Sporturilor „Concordia“ (Chiajna), astăzi, ora 19.00 (Sport.ro).
Formaţii probabile:
Oltchim: Huţupan – Elisei, Lecuşanu, Gheorghe (Beşe), Meiroşu (Luca), Maier, Gâlcă. Antrenor: Gheorghe Tadici
Rulmentul: Spirova – Woo, De Sousa, Damian (Hamciuc), Vintilă, Gogârlă, Răceală. Antrenor: Mariana Târcă.

Chimistele pornesc favorite la cucerirea trofeului, în timp ce ardelencele, chiar dacă nu sunt puse la punct, speră să facă o figură frumoasă în acest derbi.

Supercupa României la handbal, disputată între Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Rulmentul Braşov, este aşteptată cu sufletul la gură de suporterii ambelor echipe. Chimistele vin după un sezon în care şi-au spulberat adversarele din campionat şi au realizat eventul, la „pachet“ cu Cupa Cupelor, şi sunt favorite la victorie. Rulmentul a ratat accederea în grupele Ligii Campionilor şi a fost eliminată de Zvezda Zvenigorod în Cupa EHF, dar promite o revenire spectaculoasă în acest sezon. Totuşi, braşovenii au afirmat că nu sunt interesaţi de Supercupa României şi că privesc meciul de astăzi ca pe unul de antrenament. „Noi suntem într-o situaţie delicată. Nu avem toate jucătoarele valide, astfel că nici măcar nu ne-am putut pregăti cum trebuie în această vară. Din păcate, am fost nevoiţi să acceptăm acest meci, astfel că ne vom prezenta la el şi vom face totul pentru a nu ne face de ruşine. Cu siguranţă, determinarea va fi mai mare decât la un meci oarecare“, a declarat tehnicianul Rulmentului, Mariana Târcă.
De partea cealaltă, antrenorul Oltchimului, Gheorghe Tadici, se teme că postura de favorite li se poate urca la cap elevelor sale: „Am fost campioni, a trecut. Acum trebuie să o luăm de la capăt şi să tratăm toate meciurile cu maximă seriozitate“.

Războiul portarilor

În derbiurile din campionatul trecut, dar şi în finala Cupei României, (toate cele trei partide câştigate de vâlcence), Oltchim a avut un plus important: poarta, Luminiţa Huţupan Dinu fiind un adevărat înger păzitor. În partida de astăzi, Rulmentul Braşov poate ţine pasul şi la acest capitol, transferul rusoaicei Spirova fiind realizat în ultimul moment.
Pentru piesa numărul unu a Braşovului, Simona Gogârlă, meciul de astăzi are o semnificaţie aparte. Lansată în marea performanţă la Vâlcea, interul de la Rulmentul va juca pentru prima dată de la plecarea sa în Ungaria împotriva Oltchimului şi le va avea ca adversare pe majoritatea colegelor sale de la naţionala feminină, pregătită de Gheorghe Tadici, „tacticianul“ rivalei de astăzi. Avantajul chimistelor, şi în special al Luminiţei Huţupan, este că jocul Simonei Gogârlă şi aruncările sale la poartă de pe postul de inter stânga le sunt foarte cunoscute.
Câştigătoarea Supercupei României la handbal feminin va primi zece mii de euro de la FRH.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS