10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Neconvingători


Alb-albaştrii au pierdut la limită disputa cu Poli Iaşi, după un joc în care şi-au creat foarte puţine ocazii de gol.

Poli Iaşi avea nevoie de o victorie pentru a obţine primele puncte din acest sezon, dar şi pentru a-şi reface moralul după înfrângerea de la Timişoara. Universitatea Craiova, după un start fulminant şi un meci de vis cu Farul, a plecat spre Moldova pentru a demonstra că jocul bun din prima etapă nu a fost doar o întâmplare, dar şi cu obiectivul declarat de a învinge, deşi finanţatorul clubului din Bănie recunoştea că s-ar mulţumi şi cu un egal.

Dorinţa celor două combatante de a scoate un rezultat bun, dar, mai ales, teama de a nu da greş au făcut ca meciul să nu fie unul spectaculos, cele două echipe jucând la rezultat.

 

Oltenii, fără şut pe poartă

 

Prima repriză a fost echilibrată, cu o uşoară dominare a oltenilor, de apreciat, având în vedere că juveţii au evoluat în deplasare. Acest lucru n-a adus însă ocaziile de care avea nevoie Ştiinţa în încercarea de a „composta“ poarta lui Brăneţ, oltenii nereuşind să trimită măcar un şut pe poartă în primul mitan. De fapt, ocaziile au fost destul de rare, cele două echipe având numai câteva încercări firave de a ameninţa poarta. Florin Costea a fost cel mai periculos atacant al Ştiinţei, dar execuţiile sale, unele chiar pretenţioase, nu şi-au atins ţinta, deşi au primit aplauzele publicului. De la gazde, Silvăşan a fost cel mai insistent atacant. Moldovenii au intrat totuşi în avantaj la cabine, reuşind să înscrie cu un minut înainte de finalul primei reprize. Sfîrlea a trimis un şut-centrare în careu, Ciucă a respins greşit până la Mijin, care a reluat din cădere, cu boltă, surprinzându-l pe portarul Mircea Bornescu.

 

Bucurie de scurtă durată

 

Nici după revenirea de la cabine, juveţii nu fost prea incisivi, deşi antrenorul Florin Cioroianu a aruncat forţe noi în ofensivă, introducându-l pe Dina în locul lui Gărgălie. Prima ocazie mai importantă a aparţinut tot ieşenilor. În minutul 57, Romulus Miclea s-a descurcat bine printre fundaşii olteni şi a şutat periculos la colţul scurt, însă Bornescu a respins. În minutul 67, Ciucă şi-a reparat greşeala de la golul moldovenilor şi a reuşit să înscrie, speculând una dintre puţinele greşeli ale defensivei lui Ionuţ Popa. Bucuria craiovenilor a fost însă de scurtă durată, pentru că, după numai patru minute, apărarea noastră a cedat din nou, Bîlbă, scăpat din marcaj, reuşind să înscrie cu un şut din colţul lung.

Pe final, oltenii au încercat să restabilească egalitatea, dar s-au precipitat, iar jocul acestora a avut de suferit. Singura ocazie s-a consemnat în minutul 85, când torpila lui D. Stoica, de la 40 de metri, a fost respinsă cu greu de portarul Brăneţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

44 COMENTARII