20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPrinţul, pe chat-ul GdS

Prinţul, pe chat-ul GdS

Gazeta de Sud l-a avut ieri oaspete pe Ilie Balaci, managerul sportiv al clubului Universitatea Craiova. Acesta a stat mai bine de o oră în redacţia GdS, răspunzând pe chat fanilor care l-au asaltat cu întrebări. Balaci a vorbit despre ceea ce a fost Ştiinţa în perioada în care el făcea furori pe teren, despre atmosfera acelor meciuri, dar şi despre prezentul echipei-fanion a Olteniei. Oficialul Universităţii a făcut un apel la suporteri să vină la stadion pentru a susţine echipa, l-a lăudat pe Adrian Mititelu pentru curajul pe care l-a avut de a investi într-o echipă de copii, a vorbit despre transferurile grupării oltene, despre obiectivele acesteia şi a cerut suporterilor să nu-l judece prea aspru pe Gică Popescu, unul dintre cei mai mari jucători pe care i-a dat Bănia.

„Minunea Blondă“ despre….

… meciul cu Farul

Refuz să mă gândesc la alt rezultat decât la victorie. Aş vrea să începem cu adevărat cu dreptul, să îi batem cum ne-au bătut ei odată când ne chinuiam să câştigăm campionatul, cu 4-0. Sau ca atunci când au retrogradat, să îi batem cu 5-1. Suntem peste ei ca valoare şi tinereţe. Să nu aşteptaţi un spectacol deosebit. Din experienţa mea de jucător, primele meciuri trebuie câştigate din dorinţă, din motivaţie. Mâine vă aşteptăm pe stadion. Şi dacă stadionul va fi plin şi vor rămâne oameni afară, eu voi lua din ei şi îi voi băga la oficială.

… lipsa suporterilor la stadion

Dumneavoastră ca suporteri ar trebui să răspundeţi de ce nu este lume pe stadion. De ce nu mai veniţi pe stadion? Nu pot face altceva decât să vă chem la stadion pentru că a susţine o echipă nu înseamnă să iubeşti pe x, y sau z. Dacă ţii cu o echipă, trebuie să vii pe stadion. Din ’73 până în ’85 nu erau nici laptopuri, nici ziare, nici intrări libere ca să veniţi pe stadion, dar oamenii veneau. Aşa că întrebarea ar fi fost mai nimerită dacă aş fi pus-o eu. Dacă vom juca iar în prezenţa a 2-3.000 de spectatori, ne va fi greu. Dacă vor veni 25-30.000, putem spera. Şi echipa noastră cea mare a răsărit din nimic.

… visul Champions League

Probabil că vom începe să sperăm la Champions League când vom avea stadionul plin. Dacă am aduce pe Real Madrid şi ar veni 2.000 de persoane nu ne-ar conveni nici nouă, nici vizitatorilor.

… statutul său la Universitatea

În cadrul echipei sunt manager sportiv, după cum bine ştie lumea. Asta nu înseamnă că mă ocup de transferuri şi de programul echipei. Este mai mult o funcţie onorifică. Înainte de toate, cred că sunt al doilea suporter al Craiovei, după patron.

… obiectivul Ştiinţei

Nu a spus nimeni că avem echipă de locul I şi v-aş răspunde printr-o întrebare: care este echipa de locul I în România? Toată lumea zicea că Dinamo va câştiga detaşat şi a pierdut primul meci. Tragem speranţe ca în primele cinci etape, dacă nu sunt 15 puncte, să fie măcar 13. Din acel moment poţi să gândeşti şi să vorbeşti altfel.

… importanţa suporterilor

Dacă îţi vin 2.000 de oameni la meci, unii te aplaudă, alţii te înjură, ca fotbalist, te doare în pălărie de rezultat. Dar, dacă sunt 30.000 şi pierzi, te duci acasă şi te gândeşti ce poţi să faci ca să nu îi mai dezamăgeşti.

… importanţa patronilor

Vii la meci pentru Mititelu sau pentru Universitatea? Mititelu azi e, mâine nu e. Noi iubim echipa, nu pe Mititelu. Ştie toată lumea că, dacă nu era Mititelu, probabil acum jucam cu CFR Craiova.

.. licenţa PRO

Părerea mea e că este o greşeală. Dacă eu, ca patron, vreau să pun orice antrenor, nu ar trebui să fie deranjată Federaţia. Eu nu am licenţă PRO pentru că nu m-a interesat. Am câştigat Cupa Campionilor Africii, Supercupa Asiei şi trebuia să primesc licenţa PRO din oficiu. Din câte ştiu, pentru licenţa PRO, ţi se cere să vorbeşti curent o limbă străină. Sunt mulţi antrenori PRO care nu ştiu nici să dea „Bună ziua!“ într-o limbă străină.

… Cîrţu la Craiova

Antrenorul echipei este Cioroianu. Îmi e greu să cred că Sorin Cîrţu ar fi dispus să stea pe banca de rezerve doar pentru că are licenţă PRO. Ar refuza să fie marionetă. Probabil cu licenţa PRO se va da o derogare pentru Cioroianu.

.. posibilitatea de a investi în fotbal

Nu investesc pentru că echipa are un patron care este destul de bogat să o ţină singur. Sunt puţini nebuni ca Mititelu, care, în loc să dea bani copiilor lui, dau altor copii. Eu prefer să dau copiilor mei.

… viitorul său ca antrenor

Este foarte posibil să antrenez altă echipă, pentru că sunt 16 ani de când colind lumea asta şi cred că a venit timpul să mă cam opresc. Dacă va fi nevoie de mine, voi reveni pe banca Universităţii, dar sper să nu fie nevoie. Mai încolo, când voi fi de o seamă cu Valentin Stănescu.

… derbiurile cu Bucureştiul

A ajuns la modă să fim mulţi la meciurile cu Dinamo, Steaua şi Rapid. Nu ne mai manifestăm în numele echipei, ci împotriva altor echipe, să le arătăm că suntem mai şmecheri decât galeria lui Dinamo sau a Stelei. Dacă ar fi campionat al galeriilor, am fi între primii trei.

… prezenţa la Cluj

Am fost la prezentarea CFR pentru că mi s-a făcut o onoare deosebită. Din tot fotbalul românesc, numai ei au considerat că eu merit să fiu premiat. Acolo a fost un reprezentant de la fiecare club. Eu am reprezentat şi Universitatea Craiova şi nu cred că am făcut-o de râs.

… transferurile Ştiinţei

Deocamdată, nu vor mai veni jucători. Din câte ştiu eu, cei care conduc destinele echipei s-au arătat mulţumiţi de ce jucători sunt la Craiova. Dacă va mai fi nevoie de jucători, se vor lua în decembrie. Cei care fac transferurile la Craiova probabil au considerat că nu e nevoie de jucători de Divizia B (este vorba despre Boroiban – n.r). I-am adus pe Prepeliţă şi Tănasă şi au sărit în sus că am adus jucători de Divizia B. Dar mulţi uită că majoritatea jucătorilor au fost aduşi de la Caracal.

… viitorul Balaci

Nu poţi compara un copil cu un matur. Dar am văzut un copil incredibil de talentat. Nu am văzut în viaţa mea un copil mai talentat. Din păcate, nu este în curtea noastră. Am încercat să îl iau, dar nu s-a putut. Este la echipa Gilette, Gavrilă se numeşte.

… Gică Popescu

Nu ştiu de ce îl faceţi trădător. El iubeşte Craiova. Şi eu am ajuns să joc la Dinamo, ca el. Eu am făcut-o pentru că m-au obligat. La Gică s-a pus altfel problema. Probabil că el a dorit să vină la Craiova, dar nu au vrut conducătorii echipei. Dar sunt sigur că el iubeşte Craiova. Dacă Steaua şi Craiova ar vrea acelaşi jucător, cred că Gică l-ar trimite spre Universitatea. Trebuie să ajungem la o înţelegere.

…. atmosfera de altădată

Mie îmi era drag când ne aşteptau peste 5.000 de oameni afară. Nu m-am gândit niciodată la câţi bani voi lua, ci la câtă lume va fi afară şi cât de mândru eram când veneau mii de oameni la mine la balcon să îmi scandeze numele. Aşa ceva nu uiţi. De asta au nevoie şi tinerii de la Craiova acum. Să veniţi şi să îi ajutaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII