22.6 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMarica, încântat că va juca în Liga Campionilor

Marica, încântat că va juca în Liga Campionilor

Atacantul român susţine că va întâlni adversari valoroşi în Champions League, păstrându-se astfel „în priză“ pentru echipa naţională.

Atacantul Ciprian Marica va purta la noua sa echipă, VfB Stuttgart, numărul 20, tricou retras timp de un an după ce a aparţinut croatului Zvonimir Soldo, jucător emblematic şi căpitan al formaţiei şvabe, pentru care a evoluat zece ani, jucând 301 meciuri în Bundesliga. Atacantul român a trecut cu bine vizita medicală şi a participat la primele antrenamente cu noua sa formaţie. Ciprian Marica a dezvăluit că a avut mai multe oferte de transfer, însă a ales VfB Stuttgart deoarece dorea să joace în Liga Campionilor.
„Am vrut neapărat să mă transfer la VfB Stuttgart. Am avut oferte şi din Anglia şi Italia, dar pentru mine VfB Stuttgart era în topul preferinţelor. Puteam să rămân şi la Doneţk, dar îmi doream un nou început şi Stuttgart mi s-a părut cel mai potrivit loc pentru acest lucru. VfB este campioana Germaniei şi sunt mândru să joc aici. În plus, voiam neapărat să joc la un club care evoluează în Liga Campionilor. Mă bucur mult că am şansa să joc cu VfB Stuttgart la cel mai înalt nivel. Evident că şi Bundesliga a reprezentat o atracţie pentru mine, fiind printre cele mai bune campionate din lume“, a menţionat internaţionalul român.

„Ganea m-a sfătuit să vin la Stuttgart“

Atacantul român susţine că, jucând în Liga Campionilor, va întâlni adversari valoroşi, păstrându-se astfel „în priză“ pentru echipa naţională, care are şanse mari să se califice la CE 2008.
„Liga Campionilor este importantă pentru cariera mea la echipa naţională. Vreau să mă întâlnesc cu jucătorii care evoluează la cel mai înalt nivel. Doar astfel pot să evoluez, iar acest lucru este valabil şi pentru echipa naţională. Cu echipa României, vrem să ne calificăm neapărat la Euro 2008 din Austria şi Elveţia şi şansele noastre nu sunt rele deloc. În acest moment suntem pe primul loc în grupă şi sperăm să ne menţimen acolo până la finalul preliminariilor“, a spus Marica.
Ciprian Marica a dezvăluit că Ionel Ganea este cel care l-a sfătuit să aleagă clubul VfB Stuttgart.
„Nu ştiu chiar foarte multe de VfB Stuttgart. M-am informat înainte de transfer, dar trebuie totuşi mai întâi să cunosc antrenorii, coechipierii şi oraşul. Până acum am auzit numai de bine. Am vorbit cu Ionel Ganea, care a jucat câţiva ani la Stuttgart. El m-a sfătuit să aleg VfB Stuttgart, ceea ce a contat în decizia mea“, a spus Marica.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS