22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVasiloiu şi Donisă, urmaşele Gabrielei Szabo

Vasiloiu şi Donisă, urmaşele Gabrielei Szabo

După un sezon aproape perfect, Cristina Vasiloiu a devenit dublă campioană europeană de juniori, la 1.500 şi 3.000 m. Colega sa de la CS Olimpic Craiova, Daniela Donisă, a obţinut două medalii de bronz în aceleaşi probe.

Cristina Vasiloiu şi Daniela Donisă (foto), sportive legitimate la CS Olimpic din Craiova, au fost vedetele delegaţiei României la Campionatul European de atletism pentru juniori, desfăşurat la Hengelo (Olanda). Alergătoarele de 19 ani, pregătite de Eleodor Roşca, au urcat pe podium atât în proba de 1.500 m, cât şi la 3.000 m. Vasiloiu, sportivă aflată în dublă legitimare cu CSM Piteşti, a ieşit campioană europeană, dar colega şi buna sa prietenă Daniela Donisă nu s-a clasat pe locul secund, aşa cum se întâmplase în competiţiile interne, ci a luat două medalii de bronz. Între românce s-au intercalat Stephanie Twell (Marea Britanie), la 1.500 m, şi Natalya Popkova (Rusia), în proba de 3.000 m.
Medaliile de aur şi bronz cucerite de Vasiloiu şi Donisă nu reprezintă o surpriză, deoarece semifondistele de la CS Olimpic au deţinut în acest sezon cei mai buni timpi europeni.
La Hengelo, Cristina Vasiloiu a câştigat cursa de 1.500 m cu performanţa de 4:15.30 min, în timp ce Donisă a înregistrat 4:18.19 min. Timpul scos de Cristina nu este cel mai bun din acest sezon, deoarece la Grand Prix-ul din Bucureşti, din luna mai, eleva lui Roşca înregistrase 4:11.14 min. La 3.000 m, Vasiloiu a încheiat cursa în 9:13.51 min, iar Donisă în 9:14.54 min.
„Păcat că am pierdut două medalii de argint, pentru că au făcut o cursă tactică foarte bună. Zilele acestea, fetele vor decide dacă vor concura la Naţionale, pentru că sunt foarte obosite“, a declarat, din Olanda, antrenorul Eleodor Roşca. Altă reprezentantă a CS Olimpic Craiova, Gabriela Neacşu, s-a clasat în apropierea podiumului. La 1.500 m, sportiva originară din Gorj a ocupat locul şase (4:25.20 min), iar cursa de 3.000 m a încheiat-o pe locul cinci (9:24.72 min), realizând un record personal. 

Ghinea, singurul medaliat de la CSM Craiova

Şi CSM Craiova a avut un sportiv pe podiumul european de juniori. Este vorba de Alexandru Ghinea, câştigător al medaliei de argint în proba de 3.000 m obstacole (8:50.42 – cel mai bun timp personal). CSM Craiova a mai fost reprezentat de Andreea Stroe şi Diana Banciu. Stroe nu a trecut de grupe în proba de 800 m, iar Banciu a încheiat pe locul 16 cursa de 10 kilometri marş.   
Alte două sportive din delegaţia României, care a obţinut rezultate remarcabile la Europenele din Olanda, au fost Mirela Lavric şi Bianca Perie. Lavric a cucerit aurul la 800 m (2:02.84), iar Perie a devenit campioană europeană la aruncarea ciocanului (64,35 m). Ambele au recidivat după ce la Campionatele Europene de juniori II de la Ostrava, din urmă cu o săptămână, cuceriseră aurul.
Celelalte „metale“ preţioase ale delegaţiei „tricolore“ au fost obţinute de: Adrian Pop (argint la aruncarea ciocanului), Cristina Bujin (bronz la triplusalt). Cu un total de nouă medalii (patru de aur, două de argint şi trei de bronz), delegaţia României s-a clasat pe locul cinci la CE de juniori din Olanda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS