17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJuniori pentru AS Roma

Juniori pentru AS Roma

Şcoala de fotbal de la Hanul Doctorului a încheiat un parteneriat cu gruparea din capitala Italiei.

Acum două săptămâni, Nicolae Zamfir, directorul Şcolii de fotbal „Gică Popescu“ şi naşul „Baciului“, i-a anunţat, într-o şedinţă, pe antrenorii de la şcoala din Craiova: „În curând vom face o colaborare cu un club mare din străinătate“. Tehnicienii au rămas surprinşi, dar nu au primit mai multe informaţii. La sfârşitul săptămânii trecute, enigma a fost dezlegată chiar de Gică Popescu, acesta semnând cu AS Roma un parteneriat pe termen lung. „Am bătut palma cu directorul sportiv Daniele Prade şi cu fostul internaţional Bruno Conti pentru o asociere în toată regula. Vom primi fonduri şi echipament de la clubul AS Roma, echipe de copii de la noi vor merge în turnee la Roma, iar ei vor avea opţiuni de transfer în cazul celor mai valoroşi tineri jucători ai noştri“, a anunţat Gică Popescu.

Cerere de campioni

În şedinţa de acum două săptămâni, Nicolae Zamfir a discutat cu antrenorii, dezvăluind faptul că Gică Popescu este nemulţumit că în România nu îşi poate vinde „marfa“, echipele de top din ţara noastră nefiind interesate să achiziţioneze tineri care termină junioratul, sau în cel mai bun caz îi vor aproape gratis. După ce două dintre grupele sale de juniori au câştigat titlul de campion naţional (juniori C şi juniori B), „Baciul“ a simţit că ar putea să piardă o serie de jucători valoroşi. Acesta a fost şi motivul pentru care a vrut să îşi asigure o piaţă de desfacere mai mare, nefiind satisfăcut de cererea din România, deşi patru dintre juniorii campioni, Văduva, Năstăsie, Fulea şi Filip, au ajuns deja la Steaua. Primii trei fac parte din grupa de juniori C pregătită de Alin Dobrotescu. „Dinamo este şi ea interesată de cinci jucători de la grupa de juniori B a antrenorului Paul Răducan, toţi componenţi ai loturilor naţionale“, susţin angajaţii şcolii de la Hanul Doctorului.

Oghinciuc, în vizorul ui Lazio

Chiar dacă Gică Popescu a semnat un parteneriat cu AS Roma, unul dintre juniorii crescuţi la şcoala sa ar putea ajunge la rivala Lazio. Portarul Costin Oghinciuc, deţinut în coproprietate cu Rapid, a susţinut săptămâna trecută probe de joc şi acum aşteaptă un răspuns. Oghinciuc, ploieştean la origini, susţine că mai are două oferte, de la PSG şi Ajax, iar acum, după semnarea colaborării cu AS Roma, şi gruparea la care activează Cristi Chivu ar putea intra pe fir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII