13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCostel din Coasta de Fildeş

Costel din Coasta de Fildeş

Constant Djakpa (foto) sau, mai pe româneşte, Costel, este pentru trei ani „pandur“ cu acte în regulă, ivorianul fiind transferat de la gruparea norvegiană de liga a II-a Sogndal. Djakpa a luat cunoştinţă cu fotbalul românesc la Braşov, unde a şi fost botezat Costel, nume preluat şi de colegii de la Pandurii. Constant se consideră un specialist al loviturilor libere, apreciază tehnicitatea din fotbalul românesc şi este bucuros că la Pandurii toţi jucătorii sunt la acelaşi nivel.

– Constant, cum ai ajuns la Pandurii?
– Când am fost la Braşov, în probe, am plecat cu lotul de acolo în Cipru şi am jucat pentru prima dată un meci amical cu o echipă din prima divizie din România. După aceea, clubul Pandurii m-a contactat prin managerul meu. După ce s-a încheiat campionatul în Norvegia, au sunat şi au spus că au nevoie de serviciile mele. Şi acum am semnat cu Pandurii pentru trei ani.
– Ce ştii despre fotbalul românesc?
– E un fotbal bun aici în prima divizie. Fotbaliştii de aici sunt buni, au o tehnică foarte bună. Îi ştiu pe Hagi şi Adrian Mutu, care joacă în Italia în prima divizie, şi ştiu că Hagi e antrenor acum.
– Care este idolul tău?
– Drogba este jucătorul meu favorit din echipa naţională şi, de asemenea, prietenul meu. Am jucat cu el şi discut mereu cu el când merg la echipa naţională. Dar e un simplu om în realitate.
– E vreo diferenţă între fotbalul norvegian şi cel românesc?
– E foarte diferit. Fotbalul norvegian se bazează pe forţă, pe când cel românesc este mult mai tehnic. Iar în Norvegia este cam o singură echipă de valoare, Rosenborg, iar după ea fotbalul se termină.
– Ce ţi-ai propus să realizezi în primul an la Pandurii?
– Aş vrea să înscriu cinci goluri din lovituri libere. Sunt un specialist al loviturilor libere.
– Cum sunt noii colegi?
– Sunt băieţi de treabă. Nu este nici o problemă, sunt OK. Eu vorbesc cu toţi. Nu e nici o vedetă pe aici şi este bine şi pentru mine, şi pentru echipă că sunt aşa.
– Cum suporţi canicula din aceste zile?
– E foarte cald aici şi asta îmi creează probleme. În Norvegia erau 15 grade acum, poate mai puţin, şi asta era temperatura maximă, dar de multe ori era chiar sub zero. De aceea este o problemă serioasă căldura.
– Ce zici de noul nume?
– Îmi place Costel. Sună bine! Când am fost la Braşov, toţi colegii mă strigau Costel, şi acum la fel.

 Djakpa l-a impresionat pe Neagoe

Pandurii Târgu Jiu a câştigat lupta cu alte trei cluburi din România pentru a-şi asigura serviciile fotbalistului din Coasta de Fildeş, spre satisfacţia lui Neagoe. Tehnicianul crede că internaţionalul ivorian are calităţi care să-l impună în formula de start a „pandurilor“. „Este un jucător de viteză, tehnic, care ştie cu mingea. Dar pe mine m-au impresionat calităţile lui fizice, viteza şi forţa, foarte bune la un jucător care nu are nici 21 de ani“, a spus „Geană“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS