21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii şi-au dres moralul la Andenne

Oltenii şi-au dres moralul la Andenne

Standard Liege – „U“ Craiova 0-2

Au marcat: Prepeliţă ’15, Stoianof ’76.

Standard: De Vriendt – Camozzato (’65, Dupre), Bonfim, Sarr, Mulemo – Walasiak (’81, Vito), Defour (’70, Toama), Papasarantis (’46, Fellaini), Witsel (’76, Dembele) – Mbokani (’46, De Camargo), Jovanovic (’65, Lukunku). Antrenor: Michel Preud’homme.

„U“ Craiova: Bornescu – Ciucă, Stoica, Mitchell – Dănănae, Gărgălie (’62, Săceanu), Prepeliţă (’75, Gîrlă), Rose (’80, Velcovici) – Dina (’40, Wobay), Fl. Costea (’69, Stoianof), Baird (’89, Pîrvu). Antrenor: Florin Cioroianu.

Cartonaş roşu: Dănănae (’79).

După o serie de rezultate contradictorii, alb-albaştrii au învins pe Standard Liege şi au anunţat din nou că vor în cupele europene.

Sâmbătă seară, la Andenne, Universitatea Craiova a arătat altă faţă, reuşind să obţină o victorie care îi mai linişteşte pe suporteri în perspectiva începerii altui sezon. Cu un echipament nou şi un joc ce nu a semănat deloc cu cel din meciul cu Levski, alb-albaştrii au reuşit să se impună cu 2-0 în faţa celor de la Standard Liege, prin reuşitele semnate de Prepeliţă şi Stoianof. Ambii fotbalişti şi-au trecut pentru prima dată numele pe lista marcatorilor în turneul din străinătate, dar speră să facă acest lucru mai des în campionat.

Alb-albaştrii nu s-au speriat de cele două ocazii avute de belgieni în primele şase minute ale jocului, reuşind să se motiveze şi să echilibreze partida. Ba, mai mult, Prepeliţă l-a învins pe De Vriendt în minutul 15. Ştiinţa a mai avut câteva incursiuni periculoase, rămase nefinalizate.

După pauză, oltenii au mai marcat o dată după o combinaţie Gîrlă – Stoianof, ultimul executându-l pe portarul De Vriendt cu un şut bine plasat. De partea cealaltă, belgienii, care pe final au jucat cu un om în plus, Dănănae fiind eliminat, au fost responsabili cu ratările, spre dezamăgirea asistenţei. Ciucă a scos mingea de pe linia porţii, aşa cum făcuse şi Rose în prima repriză, apoi bara l-a salvat pe Bornescu.

Fără menajamente

Ambele echipe au acuzat jocul dur al adversarei. Ştiinţa s-a plâns de multe ori că jucătorii belgienii au folosit metode rudimentare pentru a-i opri din acţiuni. O intrare dură a lui Defour asupra lui Dina a dus la înlocuirea craioveanului în minutul 40.

La rândul lor, cei de la Sandard au acuzat jocul bărbătesc al alb-albaştrilor. „Standard se poate considera norocoasă că a scăpat fără nici un jucător accidentat. Craiova a primit patru cartonaşe galbene şi unul roşu. Universitatea a deschis scorul imediat după ce elevii lui Florin Cioroianu au scos mingea de două ori de pe linia porţii. 2-0 pentru Craiova, spre surprinderea tuturor“, scrie pe site-ul oficial al clubului din Liege, care a „uitat“ să afişeze formaţia Universităţii sau să precizeze numele autorilor golurilor.

Stoica vrea titlul

Cu reprezentaţia de la Andenne, Universitatea Craiova şi-a încheiat seria meciurilor din străinătate, revenind ieri în România. Alb-albaştrii au decolat ieri-dimineaţă din Bruxelles, aterizând la Bucureşti. De acolo au fost preluaţi de autocarul clubului şi aduşi în Bănie. Astăzi au liber, iar mâine după-amiază îşi vor relua pregătirile, urmând ca sâmbătă să susţină ultima partidă amicală înaintea începerii campionatului, în compania formaţiei Sportul Studenţesc.

Legat de formaţia bucureşteană, Adrian Mititelu a declarat că nu doreşte să aducă vreun fotbalist de la această echipă. „Nu suntem interesaţi de vreun jucător de la Sportul. Să nu se înţeleagă că aceştia nu au valoare. Sunt jucători buni la Sportul, dar noi am închis robinetul”, a spus finanţatorul Ştiinţei. Acesta a anunţat, în schimb, că îi va premia pe alb-albaştri cu 20.000 de dolari pentru victoria cu Standard Liege.

„Sunt convins că putem lua campionatul. Ştiu că lumea nu are încredere în noi după acest turneu sau că şi acum doi ani Universitatea a anunţat acelaşi obiectiv şi a retrogradat, dar acum este altceva. Avem o echipă tânără, valoroasă, dornică de afirmare. Vrem să evoluam în cupele europene şi cred că vom reuşi”, a declarat ieri internaţionalul Dorel Stoica.

Confuzie pentru Iverness

Dacă Universitatea a învins pe Standard Liege, echipa satelit, aflată în turneu în Italia, a pierdut, sâmbătă, cu 1-2 meciul cu Iverness. Scoţienii au crezut înaintea amicalului disputat la Montecatini (Italia) că vor întâlni echipa mare a Ştiinţei.

„Vom încheia stagiul de pregătire din Italia cu un meci împotriva semifinalistei Cupei UEFA din 1983“, scria cotidianul scoţian The Inverness Courier. Scoţienii şi-au dat seama abia la ora meciului că vor înfrunta juniorii Universităţii, însă la finalul partidei nu aveau de ce să fie nemulţumiţi. Au învins la limită, iar dacă ar fi dat piept cu echipa mare ar fi avut viaţă grea. Golul craiovenilor a fost marcat de Piko, în repriza a doua. Ştiinţa a jucat în inferioritate numerică din minutul 75, Ojiga fiind eliminat.

Antrenorul Dragoş Bon a început cu: Neagoe – Ojiga, V. Găman, Neacşu – Bărboianu, Stăvaru, Piko, Buşu – Mirescu, Costea II, Firţulescu. Au mai jucat: Barbu, Puchiu, Argintaru, Pătraşcu, Ţăran. Universitatea II va juca astăzi un nou amical, urmând să întâlnească de data aceasta o echipă de juniori, Marina di Pietrasanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII