17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportA vrut-o pe Neagu la naţională

A vrut-o pe Neagu la naţională

Tehnicianul susţine că antrenorul federal Remus Drăgănescu a trimis-o pe braşoveancă la tineret.

La Râmnicu Vâlcea a avut loc ieri reunirea echipei naţionale de handbal feminin a României, dar şi a campioanei Oltchim.

Selecţionerul Tadici (foto) susţine că formaţia vâlceană va avea un program infernal şi crede că Madeira se va decide azi să organizeze grupa preliminară a Ligii Campionilor.

 

Domnule Tadici, de ce nu face parte Cristina Neagu din lotul mare al naţionalei feminine?

– Am cititi tot felul de acuze care mi s-au adus pe tema convocării la naţională. Să o luăm pe rând. Eu am dorit să o aducem pe Cristina Neagu la echipa mare, dar Remus Drăgănescu a trimis-o la tineret. Eu cred că este o decizie greşită, pentru că ea făcuse deja saltul şi ar fi trebuit să vină la senioare, unde are modele şi unde se poată pregăti bine. Apoi, Carmen Amariei a spus că trebuie să facă vizita medicală în Danemarca. A promis, totuşi, că va ajunge la lot, dar eu nu cred, pentru că se pare că nu-i plac pregătirile centralizate, unde se fac acumulări fizice. Mai departe, Brădeanu şi Gogârlă nu au fost lăsate de Gyor la naţională şi, pe de o parte, îi înţeleg pe unguri. Vărzaru a venit la Râmnicu Vâlcea, dar mai are o perioadă de o lună-două pentru refacere. În fine, Sârbu de la Braşov este şi ea după o operaţie şi din această cauză nu este convocată. Asta e cu lotul naţional, sunt acuzat pe nedrept, normal că-mi doream ca toate handbaliste să poată veni.

– Oltchim nu mai face nici măcar un transfer?

– Eu cred că nu. Suntem în discuţii cu o handbalistă străină, dar nimic nu este sigur. Sincer să fiu, eu nu sunt de acord cu aducerea ei, mai bine promovăm junioare pe care probabil nu ne vom baza în acest campionat, dar le pregătim pentru sezoanele viitoare.

– Vă convine tragerea la sorţi în Liga Naţională?

– Chiar acum le-am spus la fetele de la Oltchim că fiecare partidă este de două puncte, indiferent de adversar. În campionatul trecut am terminat la zece puncte de a doua clasată, să vedem în acest sezon ce va fi.

– Credeţi că Madeira va accepta organizarea grupei din Liga Campionilor?

– Eu cred că da, le-am şi spus conducătorilor de la Vâlcea. Eu am fost la Madeira de trei ori şi au toate condiţiile necesare, multe hoteluri de patru şi cinci stele, sală în condiţii regulamentare. Bine ar fi să nu accepte, dar eu sunt sceptic. Ne va îngreuna enorm programul. Vom juca Supercupa Europei, vom juca la Galaţi, apoi vom pleca la Madeira. Va fi infernal, nu ştiu cum vor rezista fetele. I-am spus asta şi preşedintelui Gaţu, trebuia găsită o altă formulă pentru întrecerea internă, pentru că handbalistele noastre duc greul şi la naţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS