9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFederer, la cota cinci

Federer, la cota cinci

Liderul clasamentului ATP, Roger Federer, a triumfat din nou la Wimbledon şi susţine că finala cu Nadal nu o va uita niciodată. De partea cealaltă, spaniolul îl laudă pe jucătorul elveţian.

Elveţianul Roger Federer (foto) a câştigat pentru a cincea oară consecutiv turneul de la Wimbledon, învingându-l în ultimul act pe adversarul său obişnuit din finalele competiţiilor de Mare Şlem, spaniolul Rafael Nadal. Acest al 13-lea episod din „filmul“ Federer vs. Nadal a durat 225 de minute şi s-a încheiat cu scorul de 7-6 (9-7), 4-6, 7-6 (7-3), 2-6, 6-2. A fost pentru prima dată din 1992 încoace când finala competiţiei londoneze s-a încheiat în cinci seturi şi, spre deosebire de ediţia trecută, Federer a transpirat mult mai mult până să se vadă cu trofeul în mână. Elveţianul putea încheia conturile cu „Rafa“ mai repede, în setul al patrulea, când era în dezavantaj (1-4), iar spaniolul a chemat medicul pentru a primi îngrijiri la genunchi. Nadal nu a abandonat şi, mai mult, şi-a adjudecat setul cu 6-2. În ultima rundă (2-6) avea să piardă însă la capitolul potenţă şi continuitate la schimburile lungi. Nu a fost o finală spectaculoasă, ci una jucată în forţă, cu multe schimburi care au părut interminabile, fără elemente tehnice deosebite.

„Nu voi uita niciodată acest meci“

Deşi a mai câştigat încă patru finale la Wimbledon, elveţianul Roger Federer, care a egalat duminică recordul suedezului Bjorn Borg (cinci titluri la Londra), susţine că nu va uita niciodată meciul cu Nadal. „Îmi voi aminti mereu acest meci. Este minunat să joci în faţa unor foşti tenismeni ca Bjorn Borg, Jimmy Connors, John McEnroe sau Boris Becker. A fost o ocazie deosebită pentru mine, de aceea m-am simţit puţin sub presiune. Erau atâtea nume mari în jurul meu şi o să-mi amintesc mereu senzaţia pe care am avut-o când am ieşit cu trofeul în mână. M-am îmbrăţişat cu Bjorn Borg, ne apreciem şi ne respectăm reciproc“, a declarat elveţianul.
Federer susţine că, în finala cu Nadal, punctul său forte a fost serviciul: „Am stat mult pe fundul terenului şi am avut de multe ori impresia că este mai puternic decât mine. M-a împiedicat uneori să joc agresiv. Serviciul m-a ţinut însă în joc şi pe parcursul acestui meci am câştigat de fiecare dată punctele în momentele decisive. Acesta este lucrul cel mai important“.

„Am pierdut în faţa celui mai bun“

La sfârşitul finalei de la Wimbledon, Rafael Nadal a recunoscut că adversarul său, Federer, a fost mai bun şi nu s-a sfiit să-l laude pe acesta. „Am pierdut în faţa celui mai bun jucător din lume şi unul dintre cei mai mari din toate timpurile. Am rezistat foarte bine timp de patru seturi, iar cele pe care le-am pierdut au fost foarte echilibrate. Am jucat de la egal la egal cu el, dar în ultimul set nu am mai reuşit asta. Am avut şi câteva posibilităţi să tranşez victoria în favoarea mea“, a declarat Nadal, ale cărui prestaţii pe iarbă au început să fie din ce în ce mai bune.
Cu toate că a pierdut, jucătorul spaniol consideră că turneul din acest an de la Wimbledon a fost o reuşită pentru el: „Nu pot să spun nimic negativ legat de evoluţia mea la Wimbledon. Într-adevăr, sunt puţin dezamăgit pentru că am pierdut astăzi, dar sunt fericit că am jucat bine şi am ajuns până în finală“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS