16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAglomeraţie pe posturi

Aglomeraţie pe posturi

Cei şase jucători străini transferaţi de Pandurii Târgu Jiu, unii fiind ca valoare peste media lotului lui Eugen Neagoe, aşa cum pretind conducătorii, creează o concurenţă benefică pe posturile libere. Ionuţ Dragomir a fost sezonul trecut singura opţiune ca fundaş stânga, însă acum trebuie să-şi câştige locul de titular în faţa brazilianului Cleber şi a slovenului Hanzic. Şi pe partea dreaptă se anunţă o luptă interesantă pentru un loc în lotul echipei între Popete, Jackson şi Mândrean, la fel ca în avanposturi unde Neagoe are de ales între Liviu Mihai, Piţurcă, Vintilescu, Stromajer şi Edmilson. Sergiu Mândrean este dorit la divizionara B CSM Râmnicu Vâlcea alături de mai mulţi panduri, dar singura certitudine pentru trupa lui Bondrea este, deocamdată, Vidakovic. Câţi fotbalişti de la Târgu Jiu vor ajunge la Râmnicu Vâlcea şi mai ales cine, se va decide abia după ultimul meci de verificare.
„Nu am definitivat lotul, o vom face după ultimul meci. Trebuie să cântărim bine lucrurile pentru că nu putem să aducem un jucător de afară, să-l plătim şi să-l ţinem pe tuşă. Vâlcea ni i-a solicitat pe Enescu, Mândrean, Popete, Vintilescu. Singurul care este deja la CSM Râmnicu Vâlcea este Vidakovic“, a spus Condescu.

Neagoe e precaut

„Geană“ nu-şi permite să renunţe foarte repede la jucătorii români, ştiind că străinii au nevoie de o perioadă de acomodare, doar Enescu având şanse mari să plece la altă echipă. „Nu voi renunţa în nici un caz la Mândrean. Este o mare prostie să se gândească cineva la acest lucru. În mod sigur el nu pleacă nicăieri. Vidakovic este singurul care a plecat la Vâlcea. Nu se ştie încă dacă vor merge acolo Radovanovic şi Enescu, dar ne gândim să luăm în calcul această posibilitate pentru că ei sunt jucători tineri şi trebuie să joace la această vârstă. Şi nu au cum să progreseze dacă nu joacă, iar la noi e destul de greu să mai joace pentru că este mare concurenţa. Dacă merg la Vâlcea vor putea avea jocuri în picioare şi poate vor reveni la noi după aceea“, a spus Neagoe.

Hanzic are probleme cu impresarii

Slovenul Rok Hanzic a părăsit cantonamentul de la Kaprun al pandurilor pentru a-şi rezolva problemele pe care le are cu impresarii şi fostul său club. „Hanzic a semnat cu noi, are o problemă cu clubul şi cu impresarii pe care trebuie să o rezolve. Când a semnat cu noi a spus că e liber de contract. Au apărut nişte impresari care vor să fie parte în această tranzacţie. Hanzic este în Slovenia şi o să vină cu directorul clubului să rezolvăm problemele. Impresarii de aici sunt câini, nu am văzut aşa ceva, dar de fapt asta e munca lor“, a afirmat Condescu. Acesta este încântat de lotul pe care-l are echipa Pandurii în prezent. „Cred că avem una dintre echipele bune ale campionatului, o să vedeţi. Nu sunt aşa entuziasmat ca Eugen, dar cred că o să facem o figură frumoasă. Ei nu sunt pregătiţi fizic, dar sunt jucători de valoare“, a adăugat preşedintele gorjenilor.
   
Încă trei meciuri amicale

Jucătorii gorjeni au primit liber ieri de la antrenorul Eugen Neagoe, o parte optând să viziteze oraşul Salzburg, iar alţii să se relaxeze în staţiunea Kaprun. Pandurii Târgu Jiu susţine în această săptămână trei jocuri de verificare în Austria, miercuri cu Lech Poznan (Polonia, liga I, locul 6), joi cu NK Drava (Slovenia, liga I, locul 4) şi sâmbătă cu campioana Bulgariei, Levski Sofia. „Geană“ şi-a spionat viitorii adversari în amicalul CFR Cluj – Levski Sofia disputat la Kaprun, intenţionând ca în meciul cu bulgarii, ultimul al turneului de pregătire, să trimită în teren o formulă de echipă foarte apropiată de aceea cu care va debuta în campionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS