9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliştii ar putea rămâne pe tuşă

Handbaliştii ar putea rămâne pe tuşă

Asocierea dintre Sport Club Municipal (SCM) şi CS Universitatea Craiova, aprobată de Consiliul Local Municipal Craiova, în luna aprilie, are multe necunoscute şi acum.
Dacă situaţia echipelor de volei şi baschet, fete şi băieţi, pare clarificată, în ceea ce priveşte planul de bătaie la handbal masculin lucrurile sunt foarte încurcate. SCM dă mai mult înapoi decât înainte când aude de preluarea handbaliştilor care anul trecut au evoluat în Divizia A. Preşedintele clubului, Nicu Stoian, a spus că „la handbal băieţi este o situaţie mai încurcată. Trebuie să gândim realist şi nu ştiu dacă merită să luăm o echipă care a încheiat sezonul trecut pe ultimul loc. Nici nu prea avem pe ce să ne bazăm de acolo“. Fostul voleibalist a lăsat să se înţeleagă că, decât să înscrie actuala echipă masculină de handbal de la CSU în campionat, mai bine ar pune bazele unei colaborări cu CSS Universitatea, pentru formarea de handbalişti.

Risc de desfiinţare

De partea cealaltă, Pavel Badea, directorul CS Universitatea şi membru în consiliul de coordonare al SCM – CS Universitatea, la fel ca şi Nicu Stoian, a spus, că din discuţiile cu cei de la SCM a înţeles că „nu sunt interesaţi de echipa masculină de handbal“. Unul dintre motivele invocate ar fi fost o relaţie conflictuală între unii jucători şi antrenorul secund Ion Cioc.
Badea a explicat ieri că, dacă SCM nu va dori să preia şi handbalul masculin, se vede nevoit, din cauza lipsei banilor, să desfiinţeze echipa. „Nu ştiu ce au de gând cei de la SCM, dar să nu uite că am semnat un contract de asociere în care era stipulată promovarea sportului craiovean în domeniul baschetului, voleiului şi handbalului, sub denumirea Sport Club Municipal – CS Universitatea Craiova, iar obiectivele imediate vor fi participarea echipelor la competiţii în vederea promovării în eşaloanele superioare. SCM ne-ar da planurile peste cap dacă nu preia şi handbalul masculin şi vom fi, practic, obligaţi să desfiinţăm echipa“, a adăugat Badea.

Nu-s buni, da-i vrea Dinamo

Fostul fotbalist al Universităţii Craiova a mai precizat că este conştient că nu tot lotul de handbalişti este valoros, dar există cinci-şase tineri jucători craioveni care au valoare. De altfel, Badea a dezvăluit că doi dintre handbalişti, Mincan şi Dodon, au oferte de a pleca la Dinamo Bucureşti.
Practic, în prezent SCM a preluat de la CS Universitatea echipa feminină de volei şi pe cea masculină de baschet. Echipa feminină de baschet şi cea masculină de volei sunt pe cale să se înfiinţeze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU