13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCSM Vâlcea are un buget de 1.000.000 de euro

CSM Vâlcea are un buget de 1.000.000 de euro

Întrunit joi seară, Consiliul Director al Clubului Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea a stabilit, printre altele, bugetul pentru sezonul 2007/2008. Acesta a fost fixat la un milion de euro, cu 300.000 mai mult decât anul trecut. Bugetul din acest an poate fi modificat pe parcurs, „în funcţie de nevoile echipei“, aşa cum spunea directorul tehnic, Florin Verigeanu.
Banii vor veni de la Primăria Râmnicu Vâlcea, 80 la sută, iar restul de la firma SC Urban, care şi-a manifestat intenţia de a prelua mai multe acţiuni la clubul vâlcean. În schimb, s-a renunţat la sprijinul celor de la Miniera Berbeşti, care nu şi-au îndeplinit obligaţiile pe sezonul trecut.
După buget s-a fixat şi obiectivul echipei din Zăvoi, care, oficial, trebuie să termine sezonul 2007/2008 în primele patru poziţii ale clasamentului. Toată lumea la Vâlcea se gândeşte însă la promovare, după eşecul din sezonul trecut. De data asta răspunderea apasă pe umerii antrenorului Marian Bondrea, care amână să semneze contractul cu CSM până la stabilirea lotului, ce va fi definitivat la sfârşitul săptămânii viitoare.
În ceea ce priveşte Consiliul Director, trebuie spus că în funcţia de preşedinte a revenit Constantin Dicu. Constantin Monceanu şi Mihai Bortea au fost numiţi vicepreşedinţi.

A venit Ekwalla

CS Municipal a ajuns la un acord cu Universitatea Cluj pentru împrumutul mijlocaşului camerunez Thierry Ekwalla. Fost component al naţionalei olimpice a Camerunului, fotbalistul de 23 de ani a evoluat ultima dată în campionatul Serbiei, la formaţia Cucaricki Belgrad.
În schimb, trei dintre posibilii transferaţi la CSM sunt tot mai departe de gruparea din Zăvoi. Dănuţ Şomcherechi a anunţat că pleacă să-şi rezolve unele probleme personale, dar a ajuns la FC Naţional. Dorin Rădoi s-a întors la CFR Timişoara, echipă cu care mai are un an de contract, iar tratativele pentru portarul Robert Tufişi, fost internaţional de tineret, au eşuat, acesta ajungând la Forex Braşov. Un subiect închis este şi Mihai Lungan, care are pretenţii prea mari şi, în plus, pentru a-l transfera CSM ar trebui să dea bani Jiului.
Mai uşor este de plecat de la Vâlcea, Ovidiu Ciortan transferându-se deja la Alro Slatina, în Liga a III-a. L-a urmat Tibi Bier, care va pleca tot în eşalonul al treilea, la Piteşti, la o formaţie patronată de omul de afaceri Benone Lazăr.

Tensiune în Zăvoi

Cu aproape o lună înainte de debutul sezonului 2007/2008 din Liga a II-a, la CS Municipal au început tensiunile. O parte a fotbaliştilor care au activat în Zăvoi în campionatul trecut sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit ratele contractuale după ratarea promovării în primul eşalon. Joi au avut loc câteva discuţii mai aprinse între conducere şi jucători, negocierile urmând să continue zilele acestea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS