12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBătălia de la Silverstone

Bătălia de la Silverstone

McLaren şi Ferrari vor fi din nou în centrul atenţiei, de data aceasta pe teritoriu britanic. Hamilton este creditat cu prima şansă la victorie pe circuitul de la Silverstone. Piloţii de la Ferrari sunt însă optimişti.

Campionatul mondial de Formula 1 programează mâine Marele Premiu al Marii Britanii, ajuns la cea de-a 41-a ediţie. Circuitul de la Silverstone va fi scena unei noi lupte între cei patru piloţi aflaţi în fruntea clasamentului, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Felipe Massa şi Kimi Raikkonen.
Aflat la primul său sezon în F1, Lewis Hamilton, de la McLaren-Mercedes, nu a ratat până în prezent niciodată podiumul şi va concura de data aceasta pe teren propriu. „Va avea un farmec aparte pentru mine această cursă“, a spus cel considerat deja un fenomen în Formula 1. Colegul său de la scuderia britanică, Fernando Alonso, nu va fi cu siguranţă în centrul atenţiei, cu toate că este campionul din ultimii doi ani. Ibericul a încercat să arate presei că nu este deranjat de acest lucru, însă nu a convins pe nimeni: „Vom fi cu toţii în Anglia, unde vom avea un pilot spaniol şi unul englez. Şi englezul este în acest moment primul în campionat“, a declarat Alonso, aflat pe locul al doilea în clasament, la o distanţă de 14 puncte de liderul Hamilton.

Optimism şi entuziasm la Ferrari

Entuziasmaţi după „dubla“ reuşită la „Magny Cours“, piloţii echipei Ferrari speră să „recidiveze“ şi la Silverstone, optimismul fiind cuvântul pe ordinea de zi la scuderia de la Maranello. „Îmi place acest circuit, iar în trecut am obţinut rezultate bune aici. Este prea devreme să spun acum cum vor sta lucrurile duminică, dar sunt optimist, mai ales că la ultimele teste am constatat o îmbunătăţire a prestaţiei maşinii. Şi s-a văzut asta şi la cursa din Franţa“, a declarat Raikkonen, care în urmă cu o săptămână a trecut primul linia de sosire la Magny Cours“.
Massa, la fel de încrezător în forţele proprii ca şi Raikkonen, susţine că acest sezon este mai uşor pentru Ferrari deoarece nu mai există probleme cu cauciucurile, ca în sezonul trecut.
„Anul trecut m-am clasat al cincilea la Silverstone şi îmi amintesc că am avut probleme cu cauciucurile. Acum totul este în regulă din acest punct de vedere. Este însă posibil ca desfăşurarea cursei să fie afectată de condiţiile meteo, de ploaie şi frig. Dar eu am încredere că maşina mea se va comporta bine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS