12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlonso, pe picior de plecare

Alonso, pe picior de plecare

Fernando Alonso va părăsi scuderia McLaren la sfârşitul sezonului. Această ştire-bombă plutea în aer de mai mult timp şi a fost confirmată de o sursă neoficială de la Silverstone, acolo unde mâine se va disputa Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii. Motivul acestei prezumtive despărţiri nu era greu de ghicit. Pur şi simplu Alonso nu mai suportă ca britanicul Lewis Hamilton, coechipierul său, să fie favorizat de echipa McLaren. Faptul că nu se simte numărul 1 la McLaren, cu toate că este dublu campion mondial, l-a făcut pe Alonso să aibă prestaţii din ce în ce mai slabe, la Marile Premii ale Canadei, Statelor Unite şi mai ales la cel al Franţei. Alonso ar fi cerut conducerii echipei la care este angajat să-l pună pe liber la sfârşitul lui 2007 încă de la încheierea cursei de la Indianapolis, când a şi făcut o criză de nervi, potrivit unor apropiaţi ai spaniolului.
McLaren a dezminţit tot timpul existenţa unui război intern, în timp ce Alonso a declarat că este conştient că la Silverstone echipa îi va face galerie lui Hamilton, pentru că acesta va concura practic la el acasă. În schimb, Lewis Hamiton, parcă dorind să pună paie pe foc, a făcut afirmaţii laudative la adresa conducerii team-ului britanic şi a spus că ar dori să concureze pentru McLaren pe întreaga durată a carierei sale.
Ieri, în prima sesiune de antrenamente libere de la Silverstone, Lewis Hamilton a fost cel mai rapid, parcurgând un tur de circuit într-un minut, 21 de secunde şi 100 de miimi, devansându-l pe pilotul finlandez al echipei Ferrari, Kimi Raikkonen (1’21"211). Al treilea timp i-a aparţinut altui pilot de la Ferrari, brazilianul Felipe Massa (1’21"285). Alonso s-a clasat al patrulea (1’21"675).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS