Acasă Sport Pantera Tănasie atacă titlul european

Pantera Tănasie atacă titlul european

-

După trei ani de aşteptare, pugilistul craiovean Sorin Tănasie ar putea cuceri titlul european la profesionişti, chiar în Craiova sa natală sau la Severin. Antrenorul Vasile Fîntînă îl va ajuta pe „Pantera“ să cucerească trofeul.

Vara aceasta va fi „fierbinte“ pentru pugilistul craiovean Sorin Tănasie, poreclit „Pantera“ de când a trecut la profesionişti. În maximum două luni, Tănasie va lupta pentru cucerirea titlului european (EBU-EU) la categoria cocoş (53,525 kg), în compania spaniolului Karim Quibir Lopez. Marele meci va avea loc la Craiova sau Drobeta Turnu Severin, iar un merit îl au Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box, şi Fănel Trandafir, managerul lui Sorin, care au făcut o ofertă de două ori mai bună decât a promotorului lui Quibir.
„Am reuşit să aducem acest meci în România, acum rămâne de văzut dacă se va disputa la Craiova, acolo unde vrea toată lumea, mai ales Sorin Tănasie. Principalul impediment este lipsa unei săli, dar voi veni la Craiova şi împreună cu Cimino (Fănel Trandafir – n.r.) vom merge la primarul Solomon, să ne ajute să găsim o soluţie. Ne-am gândit, ca variantă de disputare a partidei, la stadionul «Ion Oblemenco». În cazul în care nu vom rezolva nimic la Craiova, vom alege Severinul, pentru că acolo e o sală superbă, unde noi am organizat cea mai reuşită gală de la profesionişti“, a mărturisit ieri mai-marele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.
„Acest meci pentru centura europeană vine numai bine, după 13 meciuri la profesionişti (12 victorii şi un egal – n.r.). Sorin este un învingător şi cred că poate deveni şi campion mondial, nu numai european. Vom face tot posibilul să fie o gală reuşită“, a spus managerul Fănel Trandafir. 
Sorin Tănasie, principalul actor al meciului cu spaniolul Karim Quibir Lopez, era optimist când a aflat că ar putea obţine titlul european chiar în faţa propriilor suporteri: „Am fost fericit când am aflat vestea. Acum mă ambiţionez şi mai mult să câştig. Când am început boxul visam să ies campion mondial. Şi am ieşit, la juniori. De ce să nu visez că pot fi cel mai bun şi la profesionişti?“, a spus ieri pugilistul craiovean de 27 de ani.

Îşi face încălzirea cu un venezuelean

Până la marea partidă cu Quibir, „Pantera“ va mai avea un meci, pe 12 iulie, la Constanţa, cu un sportiv din Venezuela,  Ledison Tower. Pentru această dispută, pugilistul oltean se antrenează în aceste zile la Căciulata, alături de maestrul Vasile Fântână, care a revenit lângă Sorin după o pauză cauzată de unele probleme medicale. Tănăsie şi antrenorul său vor sta la Căciulata până pe 10 iulie, apoi vor pleca pe Litoral, unde este programat meciul cu venezueleanul.
Federaţia va pregăti cu lux de amănunte meciul pentru titlul european al lui Sorin Tănasie, iar Rudel Obreja a spus că, după gala de la Constanţa, boxerul craiovean va merge la pregătire în Canada, la cunoscutul club Interbox. Acolo, Sorin se va antrena alături de bunul său prieten şi susţinător Lucian Bute, legitimat la clubul canadian.

Pârvu a trecut la profesionişti

Pe lângă Sorin Tănasie, alt pugilist din Bănie a hotărât să treacă la profesionişti. Este vorba despre Cosmin Pârvu, de 22 de ani, fiul fostului campion de box Mihai Pârvu. Pârvu jr. va debuta la profesionişti pe 12 iulie, în gala de la Constanţa. 

ȘTIRI VIDEO GdS

3 COMENTARII

Horoscopul de weekend

Berbec Unele crize de furie şi iritabilitate pot pune la pământ înţelegerile, negocierile de ordin financiar. Vă arătați croit prea dintr-o bucată...

Bancul zilei

Un polițist oprește un student pe stradă pentru a-i verifica actele: Așa, văd că nu lucrăm….Așa este.Înseamnă că trândăvim...

Confesiunile secretarului-general al PSD, Paul Stănescu

Noul secretar-general al PSD, Paul Stănescu, a vorbit, într-o conferință de presă susținută la Slatina, despre motivele rezultatului foarte slab la nivel...