12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa pleacă în judeţ

Ştiinţa pleacă în judeţ

Oficialii Universităţii iau în calcul posibilitatea ca elevii lui Florin Cioroianu să susţină unele şedinţe de pregătire din perioada campionatului în afara Craiovei.

Lucrările de la stadionul „Ion Oblemenco“ ar putea încurca oarecum pregătirile primei echipe în campionatul viitor. Alb-albaştrii au puţine variante în ceea ce priveşte locul de disputare a antrenamentelor, mai ales în cazul în care vremea nu va fi favorabilă. O eventuală ploaie ar face ca terenul de la cantonament să devină impracticabil, iar cum gazonul de pe arena centrală va trebui protejat pentru jocurile oficiale, Ştiinţa ar fi nevoită să-şi caute alte locaţii de pregătire.
Având în vedere că şi cu stadionul Tineretului sunt probleme, dar de altă natură, Stoica şi compania s-ar putea antrena în afara oraşului, dacă nu se va găsi înţelegere la echipele din Craiova. Universitatea va pleca la plimbare prin judeţ, localităţi precum Podari, Băileşti, Segarcea, Mârşani sau Ostroveni putând fi gazda antrenamentelor elevilor lui Florin Cioroianu, dacă tehnicianul craiovean va fi mulţumit de condiţiile oferite. Totul este ca şi echipele din campionatul judeţean care evoluează pe terenurile respective să fie de acord cu acest lucru, oficialii Ştiinţei lovindu-se deja de un prim refuz, Işalniţa.
În cazul în care alb-albaştrii vor susţine în afara Craiovei unele şedinţe de pregătire, clubul va câştiga şi la capitolul imagine, lucru pe care s-au bazat, de altfel, şi oficialii olteni în momentul în care s-au gândit la această variantă.

Primăvara trece a treabă

O dată cu numirea noului antrenor, echipa a doua a Universităţii este gata să-şi reia pregătirile pentru viitorul sezon, în care are ca obiectiv promovarea în Liga a III-a. Reunirea lotului este programată pentru luni dimineaţă, tinerii alb-albaştri urmând să se prezinte la ora 10.00 la cantonamentul din Lunca Jiului. Oltenii se vor pregăti în Bănie până pe 10 iulie, în perioada 12-24 iulie aceştia beneficiind de un stagiu în Italia, lângă Florenţa, unde vor susţine şi şase partide de verificare.
La revenirea în ţară, elevii lui Dragoş Bon vor mai avea în program câteva amicale, staff-ul tehnic al echipei sperând ca până pe 11 august, când va debuta campionatul judeţean, echipa să atingă maximum de formă. Primăvara îşi va disputa meciurile de acasă pe terenul de la Podari, însă oficialii clubului intenţionează să mute unele partide şi pe stadionul „Ion Oblemenco“, acestea urmând să aibă loc la lumina reflectoarelor, pentru a scăpa de căldura excesivă din timpul zilei. Nu ar fi exclus ca Primăvara să joace şi în deschiderea meciurilor pe care le va susţine Universitatea în noul sezon, dacă adversarii vor fi de acord.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII