Handbal (f), CE de junioare. România are şanse la o medalie
Astăzi debutează Campionatul European de junioare, la handbal feminin, competiţie care se desfăşoară în Bratislava (Slovacia). Echipa naţională a României, care o are în componenţă şi pe „chimista“ Magdalena Neagoe, are şanse mari de a ocupa un loc pe podium. Este şi părerea antrenoarei Magdalenei Neagoe de la CS Chimia Râmnicu Vâlcea, Nicoleta Lazăr, care este optimistă în privinţa rezultatelor pe care le va obţine reprezentativa ţării noastre. „România are un lot bun de junioare. Eu le-am văzut şi ştiu care le este capacitatea. Părerea mea este că naţionala noastră va veni de la europene cu o medalie, asta dacă nu va reuşi chiar să devină campioană“, a punctat Nicoleta Lazăr. Magdalena Neagoe este portarul al doilea al reprezentativei naţionale, chiar dacă a fost declarată „cel mai bun portar al campionatului de Junioare II în România“. Reprezentativa ţării noastre a fost repartizată în grupa C şi va întâlni astăzi echipa similară a Cehiei, mâine pe cea a Ucrainei, iar duminică pe cea a Spaniei.

Tenis (m), Turneul Ţiriac-Recon. Enescu s-a oprit în optimi
Craioveanul Alin Ionuţ Enescu a fost eliminat, ieri, în optimile de finală ale turneului Ţiriac-Recon, competiţie care se dispută în Bănie şi este dotată cu premii de 10.000 de dolari. Olteanul a fost învins categoric, scor 6-0, 6-0, de spaniolul Jordi Marse-Vidri, al patrulea pe lista capilor de serie. Enescu a avut un început bun de meci, ajungând în primele cinci game-uri de patru ori la 40-40, pierzându-le însă pe toate. Treptat, jucătorul craiovean şi-a ieşit din mână şi nu a mai repetat evoluţia bună din primul tur, când a obţinut primul lui punct ATP, după victoria obţinută împotriva compatriotului său Mihai Stoian. Principalul favorit la câştigarea competiţiei, Cătălin-Ionuţ Gard, a ajuns, nu fără probleme, în sferturi, după victoria cu 4-6, 6-3, 6-4, înregistrată în faţa lui Cosmin Coteţ. Partida dintre cei doi a durat 3 ore ş 30 de minute. Tot ieri, în aceeaşi fază a competiţiei, optimi de finală, a părăsit turneul şi Andrei Mlendea, al cincilea favorit, învins destul de greu de francezul Charly Villeneuve, în trei seturi, cu 4-6, 7-5, 6-1, la capătul unui meci care a durat peste trei ore. Înfrângerea lui Mlendea poate fi pusă şi pe seama nervozităţii, el pierzându-şi cumpătul în special în setul doi, când a şi primit un punct de penalizare. Nici Bogdan Victor Leonte nu a avut mai mult succes în optimi, el înclinându-se cu 7-6 (4), 6-1, în faţa chilianului Borja Malo-Casado, cu toate că pe parcursul primului set a condus în permanenţă până la 6-5, precum şi la tie-break, cu 2-0. Din păcate alţi doi români au fost eliminaţi. Raul Lazăr a fost învins cu 7-6 (3), 6-2, de mexicanul Daniel Garza, în timp ce Ionel Cătălin Buzatu a pierdut, fără drept de apel, cu 6-2, 6-0, partida cu italianul Federico Torresi, cap de serie numărul 6. În optimi s-a mai disputat partida Thomas Cazez-Carrere (Franţa) – Brett Ross (SUA), care s-a încheiat cu scorul de 6-2, 6-4. După închiderea ediţiei s-a jucat meciul Robert Varga (Ungaria) – Federico Paskvan (Argentina).

Tenis, Campionatul Naţional. Două craiovence pe podium
La Centrul Naţional de tenis din Bucureşti s-a desfăşurat recent, în organizarea FRT, Campionatul Naţional individual rezervat categoriei de vârstă 12 ani (băieţi şi fete), peste 100 de sportivi intrând în competiţie la simplu şi dublu. Din Craiova, cea mai bună comportare au avut-o Andra Oprescu (CS Recon) şi Ana Maria Petcu (Voinţa), care, la dublu, au reuşit să ajungă până în semifinale. Intrate direct pe tabloul principal graţie poziţiei ocupate în clasamentul naţional întocmit de federaţie, Andra Oprescu (locul 18) s-a oprit în turul doi la simplu, în timp ce Ana Maria Petcu (locul 3) a ajuns până în faza a treia a întrecerii. La dublu, perechea Oprescu / Petcu s-a descurcat mult mai bine, cedând greu în penultimul act în faţa tandemului bucureştean Cristina Adamescu (Sportul) / Alice Bănică (TCB), scor 4-6, 6-7 (5), acestea din urmă având să câştige, de altfel, competiţia.

Tenis (m), Turneul de la Alma Ata. Florin Mergea, în sferturi
Tenismanul gorjean Florin Mergea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului challenger de la Alma Ata (Kazahstan), dotat cu premii în valoare totală de 35.000 de dolari. Mergea l-a învins, în turul doi, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-1, pe austriacul Martin Fischer şi va juca, în faza următoare a competiţiei, cu germanul Simon Greul, cap de serie numărul unu, care a trecut, cu scorul de 7-6 (7/5), 6-4, de italianul Giancarlo Petrazzuolo. În cadrul aceluiaşi turneu, Dacian Crăciun l-a învins, în turul doi, cu scorul de 7-5, 6-3, pe francezul Laurent Recourdec, al cincilea favorit, şi va juca, în sferturile de finală, cu germanul Bjorn Phau, cap de serie numărul 2, care a trecut, cu scorul de 7-6 (8/6), 6-2, de ucraineanul Serghei Bubka. În proba de dublu, perechea Dacian Crăciun / Florin Mergea, cap de serie numărul 3, a beneficiat, în semifinale, de neprezentarea cuplului Diego Alvarez / Giancarlo Petrazzuolo (Argentina / Italia) şi va juca, în finală, cu perechea Alexei Kedriuk / Alexandre Kudriavţev (Kazahstan / Rusia), cap de serie numărul unu, care a trecut, cu scorul de 7-5, 6-3, de cuplul Maxim Filipov / Serghei Krotiuk (Kazahstan/Rusia).