17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCu pregătirea la jumătate

Cu pregătirea la jumătate

Antrenorul Florin Cioroianu s-a declarat mulţumit de modul în care s-au pregătit elevii săi în cantonamentul montan, dar afirmă că aceştia mai au mult de muncă până să atingă potenţialul maxim.

Universitatea Craiova va încheia astăzi a doua etapă a pregătirii noului sezon, care s-a dovedit şi cea mai solicitantă pentru jucători. După perioada de acomodare din Bănie, alb-albaştrii au avut parte la Sinaia de o săptămână de chin, în care au transpirat din greu. Antrenorul Florin Cioroianu nu şi-a menajat deloc elevii, programând câte două şi chiar trei antrenamente pe zi, cel de dimineaţă dovedindu-se cel mai dur. Stoica şi compania a trebuit să facă faţă, pe lângă şedinţele de exerciţii fizice comandate de instructorul de fitness Thomas Korompai, şi unor serii prelungite de alergări, care i-au epuizat pe olteni. Pe lângă acestea, jucătorii „s-au luptat“ şi cu aparatele din sala de forţă, zâmbetul revenindu-le pe buze abia la ultimul antrenament al zilei, când au mai făcut cunoştinţă şi cu mingea. Momentele de relaxare în cantonamentul de la Sinaia au fost puţine, alb-albaştrii petrecându-şi timpul liber la masaj, saună sau piscină, unii dintre ei preferând ca mijloc de destindere şi biliardul.
Oarecum normal pentru această perioadă de acumulări fizice, jucătorii s-au confruntat şi cu unele probleme medicale. Australienii Rose şi Baird au ratat câteva şedinţe de pregătire, primul din cauza unei inflamări a amigdalelor, celălalt din cauza unei indigestii, însă aceştia au intrat în ultimele zile în programul echipei. Oltenii s-au mai confruntat cu dureri de spate şi dureri musculare, rezolvate însă repede de medicul Claudiu Stamatescu. Singurul care a rămas în urmă cu pregătirea este Julius Wobay, leonezul ajungând mai târziu în cantonament din cauza convocării la echipa naţională, dar Cioroianu a precizat că jucătorul va avea un program special de antrenament în Austria, pentru a recupera perioada pierdută.
Ieri a fost o zi la fel de solicitantă pentru craioveni, care a trebuit să facă faţă la trei antrenamente. Astăzi însă, după o ultimă şedinţă de pregătire, componenţii Ştiinţei se vor urca în autocar şi vor reveni în Bănie, urmând să primească liber până marţi, când se va pleca în Austria.

Mai este mult de muncă

Modul cum a decurs pregătirea de la Sinaia l-a mulţumit pe antrenorul Florin Cioroianu, însă acesta crede că jucătorii mai au mult de muncă până să atingă potenţialul maxim pentru a reuşi în campionat. „Universitatea Craiova este o echipă cu pretenţii, s-a investit enorm şi se vrea performanţă. Însă pentru acest lucru trebuie multă muncă. Dacă munceşti, rezultatele vor veni de la sine. Important este şi modul cum vei începe campionatul. Totul este ca echipa să fie ferită şi de accidentări, pentru ca pregătirile să poată decurge în mod normal. Personal sunt mulţumit de băieţi, de felul în care au răspuns la antrenamente, deci pot spune că până acum suntem în grafic. Sunt mulţumit şi de lotul pe care îl am la dispoziţie. Există concurenţă pe posturi şi nu cred că mai este nevoie de vreun jucător“, a afirmat Cioroianu, care a mai precizat că echipa se află în prezent la 70 la sută din potenţial, acesta urmând să crească după stagiul din Austria.
Tehnicianul Ştiinţei s-a declarat încântat de ambiţia de care a dat dovadă în pregătire Ionuţ Luţu, jucător care, la 32 de ani, pare să fi înţeles că şansa oferită de echipa sa de suflet poate fi ultima din cariera sa. „Mi-a plăcut de Luţu. S-a pregătit exemplar. Am vorbit cu el şi a înţeles perfect ce înseamnă acest moment al carierei lui. Eu sper să fie util echipei. A tras din greu la antrenamente. Rămâne să vedem cum se descurcă şi în meciurile amicale“, a spus Florin Cioroianu.

Începe perioada de amicale

Ultima parte a pregătirii este destinată meciurilor de verificare, Universitatea având programate până la reluarea campionatului 11 amicale. În stagiul din Austria (26 iunie – 13 iulie), alb-albaştrii se vor încălzi cu trei echipe locale de amatori, plus alte două din eşalonul secund din ţara gazdă. Printre adversarele slab cotate ale oltenilor va fi şi o formaţie din liga a doua ucraineană.
Amicalele importante ale Ştiinţei, în urma cărora se va putea observa nivelul pregătirii, sunt cele cu ungurii de la Sopron (7 iulie), echipă la care evoluează şi patru fotbalişti români, Ion Ibric, Laurenţiu Rus, Alexandru Dragomir şi Cristian Cigan, polonezii de la Wisla Cracovia (9 iulie) şi campioana Bulgariei, Levski Sofia (11 iulie). Trei zile mai târziu, Ştiinţa va da piept, la Andenne, cu Standard Liege.
După revenirea în România şi până la startul campionatului, programat pentru 28 iulie, Dorel Stoica şi compania vor mai susţine un amical, pe 22 iulie, cu Sportul Studenţesc, meci care va avea loc pe stadionul „Ion Oblemenco“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII