21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii urcă la munte

Oltenii urcă la munte

Antrenorul Florin Cioroianu va miza pe 22 de jucători în primul stagiu de pregătire, care va avea ca scop creşterea formei fizice a elevilor săi.

După o săptămână de antrenamente de acomodare în Bănie, jucătorii Universităţii Craiova vor pleca astăzi spre Sinaia, unde îi aşteaptă 14 zile de pregătire centralizată. Primul stagiu al Ştiinţei se doreşte a fi unul al acumulărilor fizice, antrenorul Florin Cioroianu dorind să-şi aducă elevii la forma optimă înainte de a pune la punct detaliile tehnico-tactice. La munte vor urca 21 de jucători, lui Bănică, Dănănae, Ciucă, Mitchell, Curteanu, I. Găman, Rose, Pârvu, Luţu, Prepeliţă, Gârlă, Săceanu, Gărgălie, Velcovici, Tănasă, Fl. Costea, Stoianof, Dina şi Baird, prezenţi încă de la reunirea lotului, alăturându-li-se internaţionalii Stoica şi Bornescu, care au beneficiat de câteva zile în plus de vacanţă.
La Sinaia va face joncţiunea cu lotul şi Julius Wobay, care a evoluat ieri cu naţionala statului Sierra Leone în preliminariile Cupei Africii.
În schimb, Cioroianu nu a convocat pentru acest stagiu nici un jucător de la echipa a doua, preferând să le dea liber după ce aceştia au ratat calificarea la turneul final de juniori. Cinci dintre ei se vor afla însă în lotul cu care Universitatea se va deplasa în Austria, unde va susţine al doilea stagiu de pregătire, care va conţine nouă meciuri amicale.
„Greul abia acum începe în perioada de pregătire, în prima săptămână, care este una de acumulări, dar nu ne este teamă, abia aşteptăm să începem munca“, a fost concluzia lui Mădălin Ciucă.
Recent întors din vacanţă, pe care şi-a petrecut-o în Spania, la Palma de Mallorca, dar şi pe malul Mării Negre, portarul Ştiinţei, Mircea Bornescu, ar mai fi dorit câteva zile libere în plus.
„Am avut multe lucruri de făcut în această minivacanţă. Mă bucur totuşi că am reuşit să plec pentru câteva zile la mare, să mă relaxez, dar nu au fost suficiente. Încă nu mi-am pus la punct casa, mai este nevoie de finisaje, plus că se apropie nunta şi sunt multe de stabilit. Data nu am fixat-o, dar cred că mă voi căsători în septembrie“, a spus Bornescu.

Florin Costea vrea pe podium

Jucătorii Universităţii Craiova privesc cu optimism spre noul sezon şi sunt convinşi că vor putea îndeplini obiectivul propus de conducere, un loc în cupele europene. Dacă toţi cred că o clasare în primele cinci-şase formaţii ale campionatului ar fi la îndemâna Ştiinţei, atacantul Florin Costea doreşte mai mult. Fotbalistul vâlcean, care a marcat patru goluri pentru Universitatea în sezonul trecut, a precizat că vrea să termine campionatul pe podium.
„Mi-aş dori ca acest campionat să fie al Universităţii. Vreau să am o evoluţie foarte bună, iar la final echipa să se claseze în primele trei. Eu zic că este posibil acest lucru, de ce nu? Sper ca toţi băieţii să joace bine şi să ajute Universitatea să termine acolo sus, unde ne-am propus“, a afirmat Costea.
Atacantul oltean a avut o prestaţie bună şi în sezonul trecut, dar nu a fost în deplinătatea forţelor şi din cauza accidentărilor prelungite de care a avut parte. Costea a ratat şi o parte importantă din pregătirea fizică, iar în ultimele etape a resimţit o oarecare oboseală, antrenorul Cioroianu preferând să-l menajeze.
„Acum nu mai am nici un fel de problemă. Am avut o suprasolicitare la genunchiul accidentat, dar s-a rezolvat. Vreau să-mi păstrez locul de titular şi sunt gata să lupt pentru asta. Nu îmi este frică de concurenţa pe posturi, este chiar un lucru benefic echipei“, a avertizat vâlceanul. „Ştiu că noi ne-am propus să prindem locurile de Cupa UEFA, dar eu cred că avem şanse să terminăm pe podium“, a încheiat Florin Costea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS